Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Özel Fatih Koleji'nin 11'inci sınıflar arasında düzenlediği 'Gazete Günleri' etkinliği ödül töreniyle sona erdi. Öğrencilerin tasarladığı gazetelerin yarıştığı yarışmada, ödülleri ilçede görev yapan gazeteciler verdi. 11'inci sınıf öğrencilerinin özenle hazırladığı 4 ayrı gazete birbiriyle kıyasıya yarıştı. Yarışmada 1'inciliği 'Nesil' isimli gazete kazandı.

Ödül töreni öncesinde ilçede görev yapan Ereğli ve Zonguldak' ta yerel ve ulusal basın muhabirleri, sabah kahvaltısında bir araya geldi. Daha sonra öğrencilerin çıkardığı gazeteler incelendi. Puanlama sonrasında dereceye giren öğrencilerin açıklanması için Konferans Salonu'na geçildi.

Okul Müdürü Ahmet Arıkçı, Okul Konferans Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, öğrencilere ve etkinliğe destek veren basın temsilcilerine ortaya çıkan sinerjiden dolayı teşekkür etti. Özellikle basın mensuplarının bu etkinliğin Ereğli'ye bir katkısı olur mu düşüncesiyle zaman ayırmasını değerli bulduklarını belirten Arıkçı, şu ifadeleri kullandı: "Bu program aslında bir yarışma değil. Bu bir eğitim süreci. Burada ilan edeceğimiz 1'inci, 2'nci, 3'üncülük tatlı bir rekabet ortamı yaratmak içindi. Burada herkes kazansın düşüncemiz var. Sizler bu çalışma süreci içerisinde edindiğiniz deneyimi yaşamınızda mutlaka kullanacaksınız. Basın mensubu arkadaşlar da yaptığınız çalışmalarda sizlerin göremediği eksiklikleri belirtecektir. Daha güzelini nasıl yaparız anlayışıyla onlardan da faydalanacaksınız."

Arıkçı'nın konuşmasının ardından, öğrenciler tarafından tasarlanan ve çıkarılan 'Nesil, Zirve, Takip ve Sessiz' adlı gazeteler bünyesinde en iyi haber, en iyi spor haberi, en iyi röportaj, tasarım, slogan, çeşitlilik ve diğer dallarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödülleri öğrencilere veren Ereğlili gazeteciler de öğrencilerin çalışmalarında eksik gördükleri konuları dile getirerek teşvik edici konuşmalar yaptı.

Genel klasmanda Nesil gazetesinin 1'inci, Zirve gazetesinin 2'nci olduğu yarışmada Takip ve Sessiz gazeteleri 3'üncülüğü paylaştı.

Etkinlik hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.