AK Parti tarafında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımı ile Osmaniye Devlet Bahçeli Bulvarında yapılacak olan miting alanına not almak için yanına aldığı kağıt ve kalem olduğu için gazeteci alınmadı.

Üst aramasından geçtikten sonra polis amirleri tarafından durdurulduğunu belirten ORT Televizyonu çalışan Hüseyin Koç, "Ben bir basın mensubu olarak vatandaşların girdiği bölgeden üst aramasından geçerek girdim. Girer girmez arkadan gelen bir komiser yardımcısı merkezden bir talimat olduğunu üzerimde bulunan kalem ve kağıtla çeri giremeyeceğimi söyleyerek elimdekileri bırakmam gerektiğini söyledi. Basın mensubu olduğumu söylememe rağmen elimde kağıt ve kalem olduğu için içeri alınmadım."

3 Ocak 2015 tarihinde de yine Osmaniye'de 1996 yılından beri radyoculuk yapan, 4 yıldır sarı basın kartı sahibi gazeteci Şükrü Tozluklu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı AK Parti Osmaniye İl Kongresi'ne akredite edilmediği için sarı basın kartını kargoyla Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'ne(BYEGM) geri gönderdiğini belirten Hüseyin Koç, "Bu yaşanan olaylara baktığımda basının özgür olduğuna inanmıyorum. Bu olayların yaşandığı ülkede basının özgür olduğunu göremiyorum. Artık özgür basın olduğununa da inanmıyorum." diyerek yaşanan olaya tepki gösterdi.