Kayyum kararıyla görevine son verilen Millet Gazetesi Yayın Koordinatörü Cuma Ulus, iş akdi feshini iki polis memurunun verdiğini söyledi. Ulus, “ 21 yıllık gazeteciyim, ilk kez hayatımda böyle bir şey yaşadım.” dedi.

Polis zoruyla el konulan Koza-İpek Holding’e bağlı Millet gazetesi, Bugün Gazetesi, Bugün TV ve Kanaltürk televizyonu çalışanlarının görevden alınmasına devam ediliyor. Millet Gazetesi Yayın Koordinatörü Cuma Ulus ve Millet Gazetesi Ekonomi Editörü Ufuk Şanlı’nın da görevine son verildi.

Polis memurları eşliğinde görevine son verildiğini anlatan Cuma Ulus, “Dün bizim için bir kara gündü. Gazetemize polis zoruyla girildi. Kapılar kırıldı. Aslında dün Türkiye adına kara bir gün herkesin sesi olan Millet gazetesi, Bugün gazetesi, Bugün TV, Kanaltürk televizyonunu susturdular. Bugün de normalde insan kaynakları üzerinden yapılması gereken bir iş akdi feshi iki polis eşliğinde yapıldı. Gelen arkadaşları, gerek yok dedim. Biz gazeteciyiz. Kalemimizden başka bir şeyimiz yok. Bu basın kartımı ben 1997’den beri taşıyorum. 21 yıllık gazeteciyim ilk kez hayatımda böyle bir şey yaşadım. İş akdi teslimini bana iki polis eşliğinde yaptılar. Akın beyin sözleriyle sözlerimi bitireceğim. ‘Bu günlerde geçecek. Her kışın bir baharı, her gecenin bir sabahı var.” açıklamasını yaptı.

UFUK ŞANLI: TARİHİ GAZETECİLER YAZAR, BİZLER DE O ZAMAN CANINIZI YAKARAK YAZACAĞIZ

İşine tatil gününde son verildiğini vurgulayan Ufuk Şanlı ise, şunları söyledi: “Zor günlerden geçiyoruz. İfade özgürlüğü, gazetecilik veya demokratik temayüller açısından. Dün burada yaşananları herkes gördü. Bugün de bu gazetede çalışan bazı gazetecilerin arasında bizim de yer aldığımız iş akitleri alel acele muhtemelen gelen talimatla resmi tatil günü feshedildi. Bunun tebliğ edilme yöntemi zaten son derece yanlıştı. Malesef kaçakçılık organize suçlarla mücadele müdürlüğünde görevli polis arkadaşlarıyla bize tebliğ ettiler. Normalde bunun insan kaynakları tarafından yapılması lazım. Anladığımız kadarıyla korku çok büyük. Korkulan şey ise gerçekler. Gerçeklerin er geç ortaya çıkmak gibi bir kusuru var biliyorsunuz. Kanaltürk televizyonu, Bugün televizyonu, Millet Gazetesi, Bugün Gazetesi, Radyo Kanaltürk'te çalışan arkadaşlarımız bundan sonra da mücadelelerini bir şekilde devam ettirecekler. Bizler kendimizi kurban olarak görmüyoruz. Demokrasi mücadelesinde sadece küçük kayıplar olarak kendimizi nitelendiriyoruz. Bundan sonra da gazetecilik yapmaya devam edeceğiz. Meslekte bu benim 15. yılımdı. Buradan da bu hukuksuz eylemlere imza atanlara bir uyarıda bulunmak istiyorum. Tarihi gazeteciler yazar, tarih gazeteci nasıl yazarsa öyle şekillenir. Yaptığınız şeylerin hesabını vereceksiniz. Bizler de o zaman keyifle canınızı yakarak yazacağız.”