Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kitabında kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle şikayetçi olduğu gazeteci Mustafa Hoş, soruşturma kapsamında ifade verdi. Kitabı Erdoğan’ın geçmişiyle alakalı yazdığını belirten Hoş, Erdoğan’ın kendisine ve makamına yönelik hakaret içermediğini savundu.

Mustafa Hoş, kaleme aldığı ‘Big Boss’ adlı kitabıyla ilgili basın savcısı Umut Tepe’nin yürüttüğü soruşturmada ifade verdi. Hoş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından şikayet edilen kitabında Erdoğan’a yönelik küçük düşürücü herhangi bir söyleminin bulunmadığını belirtti. Kitabının genel itibariyle Erdoğan’ın geçmişi ile alakalı bilgi, belge ve yoruma dayandığını kaydeden Hoş, “Erdoğan’ın kendisine ve Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik herhangi bir hakaret bulunmamaktadır. Ben gazeteciyim, basın özgürlüğü kapsamında bu kitabı yazdım. Kimseye hakaret etmek gibi bir niyetim yoktur. Kamuoyunda var olmuş bir kişinin eleştiri konusunda tahammül sınırı diğer kişilere oranla daha üst seviyede olmak zorundadır. AİHM kararları bu yöndedir. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum.” şeklinde ifade verdi.

Erdoğan, avukatı Ahmet Özel aracılığıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Hoş tarafından yazılan 'Big Boss' isimli kitapta müvekkilinin kişilik haklarına saldırıda bulunulduğunu iddia eden Özel, kitapta yer alan bazı ibarelerin müvekkilini kamu önünde küçük düşürdüğünü savundu. Avukat Özel, “Kitapta müvekkilimin aile geçmişi, eğitim seviyesi, sağlık durumu, karakteri, siyasi becerisinin mevcut siyasi konumu için yetersiz olduğu, temelsiz ve uydurma iddialara dayandırılarak vurgulanmıştır. Şüpheli, toplumu bilgilendirme saikini aşarak adeta müvekkilimi halkın hakaret ve husumetine maruz kılan, gerçek dışı, açıkçası saygınlığını rencide edecek nitelikte somut fiil ve yakıştırmalar yapmak suretiyle hedef göstererek, basın ve yayın yoluyla müvekkilime karşı hakarette bulunmuştur.” iddiasında bulunmuştu. Bu şikayet üzerine Hoş hakkında Erdoğan’a hakaretten soruşturma başlatılmıştı.

Aynı kitapta Erdoğan’ın arkadaşı olduğu belirtilen Hasan Yeşildağ’ın şikayeti üzerine ise Mustafa Hoş hakkında dava açılmıştı. İddianamede, Hoş’un kitabında Yeşildağ’ın 1979 yılında Ülkücü Gençlik Derneği Üsküdar Şubesi’nin kurucusu olduğu bilgisine yer verildiği anlatıldı. Yeşildağ’ın Fahrettin Yılmaz isimli bir kişiyi öldürdüğü, bazı soygunlar yaparak cezaevinde yatan ülkücülere yardım ettiği yönünde bilgilerin yer aldığı belirtildi. İddianamede, kitapta Hasan Yeşildağ’ın Marsilya’daki Ermeni anıtına molotof atan kişi olduğu, Abdi İpekçi cinayetine karıştığı, sonraki süreçte Recep Tayyip Erdoğan ile tanıştığı, ona olan yakınlığını kullanarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden maddi menfaat temin ettiği bilgilerinin yer aldığı kaydedildi.