İstanbul Adalet Sarayı’nda savcının şehit edilmesiyle ilgili paylaştığı mesajlar hakkında soruşturma başlatılan gazeteci Koray Çalışkan, şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Attığı twitlerle terör örgütü propagandası yapmakla suçlanan Çalışkan ifadesinde, “Biz aile olarak terör mağduruyuz. Terörü desteklediğim, propagandasını yaptığım iddiası beni manevi olarak üzmüştür.” dedi.

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edildiği olay üzerine Twitter’dan yaptıkları paylaşımlarla haklarında 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla soruşturma başlatılan 10 gazeteci arasındaki Koray Çalışkan da şüpheli olarak ifade verdi.

Savcı Umut Tepe’ye ifade veren Çalışkan’a suç konusu olduğu belirtilen “14 yaşında Berkin Elvan’ı öldüren polisi 13 aydır bulamayan hukuk sitemi aslen adaleti rehin almıştır”, “Başarılı bir operasyon olsaydı savcı evinde eylemciler cezaevindeydi. 3 can alan operasyona başarılı demek AKP’nin başarı tanımını gösteriyor”, “Savcı kafasına silah dayayarak tertemiz Berkin Elvan davasını kirletenleri hoş görenler suç ortağıdır anlamak başka kabul etmek başkadır”, ”Propaganda dili yalanı doğru, cinayeti saygıdeğer kılmaya yarar” şeklindeki twitleri gösterildi.

Twitlerin kendisi tarafından atıldığını belirten Çalışkan, “Bu twitler bana aittir. Bu mesajlar bir bütün olarak değerlendirildiğinde bırakın terör örgütü propagandası yapmak tam tersine Cumhuriyet savcısının şehit edilmesini kınamaktayım. Bu amaçla bu mesajları paylaştım. Hiçbir gerekçe bir Cumhuriyet savcısına saldırıyı makul, meşru ya da anlaşılabilir göstermez. Göstermesi de mümkün değildir. Biz terör mağduru olmuş bir aileyiz. Terörü desteklediğim, propagandasını yaptığım iddiası beni manevi olarak üzmüştür. Ben her platformda terörü lanetleyen bir insanım.” dedi.

Çalışkan ifadesinin ardından avukatı Bilhan Güven ile birlikte adliyeden ayrıldı.

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edildiği olay üzerine mesaj atan gazeteciler Nazlı Ilıcak, Mirgün Cabas, Koray Çalışkan, Pelin Batu ve Banu Güven’inde aralarında bulunduğu 10 kişi hakkında soruşturma açılmıştı. 'Terör örgütü propagandası' yapmak ile suçlanan 10 isimden Banu Güven ve Nazlı Ilıcak daha önce ifade vermişti.