Yeni Asya Gazetesi yazarlarından Kasım Ali Güngör, Emirsultan Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından dualarla ebedi aleme uğurlandı.

Kanser tedavisi gören ve Bursa Devlet Hastanesi’nde vefat eden Kasım Ali Güngör için Emirsultan Mezarlığı’nda cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazına, ailesi ve sevenleri katıldı.

Emekli Bursa Merkez Vaizi Mustafa Hacet, Ali Güngör’ün Bursa Risale-i Nur mektebinin ilk şakirtlerinden olduğunu belirtti. 50 sene Risale-i Nur'a hizmet ettiğini vurgulayan Hacet, “Allah son döneminde onu dünyaya küstürmüştü, ölümü arzu ediyordu. Netice itibariyle bir Ramazan Bayramı sonrası ona o arzusunu ihsan eyledi, aramızdan ayrıldı. İnşallah sevdiklerine kavuşur. Bizim duamız o ki, Cenab-ı Allah onu umduklarına nail eylesin, korktuklarından emin eylesin.” diye konuştu.

Emekli öğretmen Mustafa Hızlı, Ahmet Arslan, Ziya Öztenekeci ise Ali Güngör’ün hizmetlerine dikkat çekerek yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Yeni Asya Gazetesi Genel Sekreteri Ramazan Oruç da “O bizim ağabeyimizdi, örneğimizdi. Muhterem bir ağabeyimizdi. Allah rahmet eylesin, yakınlarına, camiamıza başsağlığı diliyoruz. Cenab-ı Hakk ona şefkati ile merhameti ile muamele etsin.” dedi.
Namazın ardından Güngör’ün naaşı Hamitler Mezarlığı’na defnedildi.