Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Derneği, kuruluşundan bu yana kendilerine büyük destek sağlayan ve her fırsatta yanlarında olan Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Metin Aşık'a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti'nin geçen aylarda yapılan ilk genel kuruluna katılarak, gazetecilere verdiği önemi gösteren Emniyet Müdürü Metin Aşık'ı makamında ziyaret eden Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Sayın, Genel Sekreter Akif Arslan, Başkan Yardımcısı Cüneyt Beyit, Mali Sekreter Bekir Doğan ve yönetim kurulu üyeleri Devrim Başer, Mesut Tuğrul, Kerem Kürşat Akçakale, gazetecilerin yaşadığı sıkıntıları da anlattılar. Cemiyetin kurulması ile ilk "hayırlı olsun" ziyaretine gelme nezaketi gösteren Emniyet Müdürü Metin Aşık, geçen ay borsa binasında yapılan genel kurula da bizzat katılarak basın dostu olduğunu göstermişti. Başkan Kemal Sayın "Bu ziyaret biraz geç kalmış bir ziyaret oldu, bundan dolayı özür dileriz, ancak Kongre, cenaze sebebi ile elde olmayan gecikme oldu, ancak bundan sonra sık sık görüşme imkânımız olacaktır" dedi. Sayın, basın trafik kartlarının Kahramanmaraş'ta görev yapan bazı trafik polisleri tarafından tanınmadığını bu konuda bazı sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. 

Basın Trafik Kartlarının başta trafik polisleri olmak üzere personel'e tanıtılması ve imkanlar ölçüsünde, kanun ve yönetmelikler doğrultusunda basına gereken yardımların yapılacağını ifade eden Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Metin Aşık, "İl merkezi ve İlçelere basın trafik kartları ile alakalı bir yazı çıkaracağım bununla beraber sizlerle birlikte  Polise basın trafik kartlarının tanıtılması konusunda karşılıklı dostluk ve anlayış içinde çalışmayı arzu ediyorum.."  dedi.

Metin Aşık, bakan ve başbakan, yabancı ülke başkanları geldiğinde güvenliğin çok önemli olduğunu belirterek, "Bu sebeple basın mensupları ferdi araç yerine kendilerine tahsis edilen basın aracı ile hareket etmesi halinde güvenlik tam olarak sağlanacaktır. Eğer araç tahsisi yapılmamış ise benden isteyin ben tahsis edeyim. Güvenlik açısından bu bizim için çok önemli. Sizlerin de bize bu konuda yardımcı olacağınıza inanıyorum. Tabi bu konuları zaman içinde çözeceğiz" dedi.   

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Metin Aşık, daha sonra Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti ile hatıra fotoğraf çektirdi.