İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde, “Gazeteciler Cumhuriyet'e Pedal Çeviriyor” adlı bir etkinlik düzenledi. Tarihi Havagazı Fabrikası’ndan başlayan etkinlikte gazeteciler ve diğer katılımcılar, Cumhuriyet Meydanı’na kadar pedal bastı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi katkılarıyla düzenlenen etkinliğe, Perşembe Akşamı Bisikletçileri de destek verdi. Gazetecilerin ve ailelerinin, kendilerininkiler veya BİSİM tarafından temin edilen bisikletleri sürdüğü etkinliğe İGC Başkanı Misket Dikmen ve Yönetim Kurulu üyelerinin yanısıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP Milletvekili Mustafa Balbay, CHP İzmir 2. bölge milletvekili adayı Atila Sertel, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, gazeteciler ve Perşembe Akşamı Bisikletçileri katıldı. Tarihi Havagazı Fabrikası’ndan bisikletleriyle yol açıkan gazeteciler, belediye başkanları, milletvekilleri ve misafirler, yol boyunca renkli görüntüler oluşturdu.

'GAZETECİLER BASKI ALTINDA, ZULÜM ALTINDA'

Talatpaşa Bulvarı'nda ilerleyen bisikletli kafilenin son durağı Cumhuriyet Meydanı oldu. Burada bir açıklama yapan İGC Başkanı Dikmen, İzmir’in aydınlık duruşuna yakışan bir etkinlik yapmak ve son dönemde yaşananlara dikkat çekmek için bunu düzenlediklerini söyledi. Dikmen, “Bugün cumhuriyetimizin 92. yılı. Coşkuluyuz ancak son dönemde yaşananlar nedeniyle de kaygılıyız. Keşke gazeteciler hep böyle keyifli etkinliklerde biraraya gelse, bu tür etkinlikleri haber yapsa. Bugün gelinen noktada gazeteciler baskı altında, zulüm altında. Darp ediliyor, sözlü ve fiili saldırılara maruz kalıyor. İnsan hakları ve mülkiyet haklarına yönelik hukuksuz ihlallerle karşı karşıyayız. Hukukun üstünlüğünün yeniden egemen olduğu, basın özgürlüğünün hiçbir şekilde engellenmediği bir ülkede, cumhuriyet coşkusunu tam olarak yaşama arzusundayız.” diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu ise Kurtuluş Savaşı’nın başladığı ve sonlandığı Türkiye’nin en aydınlık şehirlerinden biri olan İzmir’de, Cumhuriyet Bayramı’nı böyle bir etkinlik ve coşkuyla kutlamanın İzmir’e çok yakıştığını söyledi. Kocaoğlu, katılımcıların ve İzmirlilerin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.