Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın Antalya Büyükşehir Belediyesi Döşemealtı Engelli Rehabilitasyon Merkezi ziyaretini takip etmek isteyen Zaman gazetesi ve Cihan Haber Ajansı muhabirleri, Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ali Ergin’in ‘vatan haini’ hakaretiyle programdan atıldı.

Sümeyye Erdoğan’ın ziyareti öncesi rehabilitasyon merkezine giderek bekleyen gazetecilerin yanına ilk olarak bir güvenlik görevlisi gelerek Zaman ve Cihan muhabirlerinin programı terk etmesini istedi. Muhabirlerin kendilerine geçerli bir gerekçe sunulmasını istemesi üzerine güvenlik görevlisi durumu merkezin müdürüne iletti. Kısa süre sonra gazetecilerin bulunduğu yere gelen müdür, alanda çok sayıda gazeteci bulunması üzerine hiçbir şey demeden ayrıldı.

Binanın girişinde kısa bir süre telefon görüşmesi yaptıktan sonra bu defa Antalya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ali Ergin gelerek muhabirlerin programı terk etmesini istedi. Muhabir Cihat Ünal’ın gerekçe sorması üzerine, “Gidip dışarıda çekebilirsiniz. Belediyeye ait yerde çekemezsiniz. Biz belediye olarak akreditasyon uyguluyoruz. Bizim uygulamamız böyle.” şeklinde cevap verdi. “Keyfi bir uygulama yani?” diye sorulduğunda ise “O sizi ilgilendirmez. Resmi bir gerekçesi yok. Biz böyle istiyoruz. Resmi gerekçe yok. Burası belediyeye ait bir yer kardeşim ben istediğim gazeteciyi alırım, istediğimi almam.” şeklinde cevap verdi.

Gazetecilerin kamu adına görev yaptığı ve bu görevin yasalarla belirlendiğinin hatırlatılması üzerine Ergin, “Kamu adına görev yapmıyorsunuz. Vatan hainleriyle işimiz yok. Siz vatan hainisiniz.” sözleriyle hakaret etti. Ergin daha sonra parmağını sallayarak, defalarca “Siz vatan hainisiniz.” ifadelerini kullandı. Yaşanan tartışmada Zaman muhabiri Cihat Ünal, “vatan haini” ifadesini aynıyla Erdil’e iade ettiğini söyleyerek tepki gösterdi. Yaşanan tartışmayı görüntülü kaydeden muhabir Osman Yakut’un kolundan tutan Ergin, çekim yapılmasını önlemeye çalıştı. Yakut’un Anayasa'nın kendilerine verdiği haklar çerçevesinde görevlerini yapmaya çalıştığını söylemesi üzerine Ergin, güvenlik görevlilerini çağırtarak dışarı çıkarttı.

ERGİN, DÜN DE ZAMAN MUHABİRİNİ KOVMUŞTU

Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ali Ergin, dün de Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in, Doğu Garajı'ndaki basın toplantısını takip etmek isteyen Zaman muhabirini, “Zaman gazetesini ve Cihan Haber Ajansı'nı burada görmek istemiyorum.” diyerek kovmuştu.