Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı’nda savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesi olayı üzerine paylaştıkları twitler nedeniyle haklarında soruşturma başlatılan gazeteciler ifadeye çağrıldı. Aralarında Mirgün Cabas, Koray Çalışkan, Asım Yıldırım, Pelin Batu ve Banu Güven'in de bulunduğu gazetecilerin terör örgütü propagandası yapmakla suçlandığı kaydedildi. Soruşturma kapsamında Nazlı Ilıcak’ın dün ifade verdiği belirtildi.

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği gün sosyal medyadan yapılan paylaşımlarla ilgili şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında basın savcılığı 11 gazeteciyi ifadeye çağırdı. 'Terör örgütü propagandası' yapmak ile suçlanan gazeteciler arasında Mirgün Cabas, Asım Yıldırım, Koray Çalışkan, Nazlı Ilıcak, Pelin Batu ve Banu Güven de bulunuyor. Nazlı Ilıcak’ın dün adliyeye gelerek savcılığa ifade verdiği kaydedildi.

10 ismin yazdıkları twitler nedeniyle, Asım Yıldırım’ın ise savcının rehin alınması olayını duyuran Twitter hesabının mesajını paylaşması (retweet) nedeniyle ifadeye çağrıldığı ifade edildi.

Mirgün Cabas, olay üzerine "Bu eylem nasıl biterse bitsin, çıkarılacak tek ders var; çocukları vurmayın, anneleri yuhalatmayın." sözlerini paylaşmıştı. Tepkiler ve Doğan grubunun özür çağrısı üzerine Cabas, "Dünkü tweetimle üzdüklerimden, başta şehit savcı Selim Kiraz'ın yakınları olmak üzere içtenlikle özür dilerim. Hiçbir davanın terörü mazur gösteremeyeceğini hayatım boyunca savundum. Hem kendimi hem de çalıştığım kanalı ve grubu hedef alan bir linç kampanyasına izin verdiğim için de kendime kızgınım." açıklamasında bulunmuştu.