Niğde'de görev yapan basın mensupları İl Genel Meclis Üyelerine 1 Nisan şakası yaptı.
Bugün yapılan Niğde İl Genel Meclis toplantısında Gazeteciler ilk olarak CHP’li üye Rasim Yılmaz'a ön seçimde usulsüzlük yapıldığı yönündeki iddiaları sordu. Bunun ciddi bir konu ve itham olduğunu belirten Yılmaz, “Böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum, hakim gözetiminde bir ön seçim yapıldı. Devlet bu ön seçimi koruma altına aldı. Partinin kendi içerisinde yaptığı bir seçim değildir.” dedi. Gazetecilerin şaka yaptıklarını söylemesi üzerine Yılmaz rahat bir nefes aldı.

Gazeteciler daha sonra Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol'e iş makinelerinin mesai saatlerinin dışında usulsüz olarak çalıştırıldığı yönünde iddialar olduğunu belirterek konuyla ilgili bilgi istedi. Soruları karşısında zor anlar yaşayan Nebol, gazetecilerin şaka olduğunu açıklamasının ardından basın mensuplarının üzerine yürüyerek, şakanın ağır olduğunu söyledi.

Basın mensupları daha sonra AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, sivil toplum kuruluşlarının AK Parti için yaptığı seçimde bir kişinin 9-10 defa oy kullandığı yönündeki iddiaları sordu. Soruya gayet ciddi bir şekilde cevap eren Özdemir, “Bir tespit veya belge varsa gereği yapılır.” dedi. Gazetecilerin 1 Nisan şakası demesi üzerine Özdemir, “Sizden daha büyük bir şaka bekliyordum.” diye konuştu.