Beşiktaş’ta bir dönem faaliyet gösteren İstanbul Adliyesi’nde şike davasını takip eden Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabiri Bayram Emir ve kameraman Nurullah Şekeroğlu’na saldıran iki taraftar, 3’er bin lira adli para cezasına çarptırıldı. Sanıkların ‘bize saldırdılar’ diyerek şikayetçi olduğu Emir ve Şekeroğlu ise beraat etti.

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde 6 Temmuz 2011 tarihinde ‘futbolda şike’ iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında şüphelilerin adliye getirilmelerini takip eden Cihan muhabiri Bayram Emir ve kameraman Nurullah Şekeroğlu, bir grup taraftarın saldırısına maruz kalmıştı. Yere düşen Şekeroğlu, sanıkların tekmelerine maruz kalmıştı. Emir ve Şekeroğlu’nun şikayeti üzerine sanıklar İlker Cinan ve Ömer Engin Kıratlı hakkında dava açılmıştı.

İstanbul 76. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ve yaklaşık 4 yıldır devam eden duruşmada karar çıktı. Mahkeme, yaralama ve darp olayının tespit edildiğini belirterek sanıklar İlker Cinan ve Ömer Engin Kıratlı’yı 3 bin TL adli para cezasıyla cezalandırdı. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar veren mahkeme, sanıkların 5 yıl denetime tabi tutulmasına karar verdi.

Bu arada mahkeme, sanıkların ‘bize saldırdılar’ şeklinde şikayetçi oldukları Bayram Emir ve Nurullah Şekeroğlu’nun beraatini kararlaştırdı.