Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin basın mensuplarına verilen ücretsiz seyahat kartlarında yaptığı kısıtlamanın kaldırıldığını duyurdu.

Cemiyetten yapılan açıklamada, "Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İETT Genel Müdürlüğü'ne başvurarak sınırlandırmanın haksızlık olduğunu belirterek kaldırılmasını istemişti. TGC ve TGS yaptığı açıklamada “İstanbul’da trafik yoğunluğu nedeniyle gazeteciler göreve giderken toplu taşıma araçlarını çok sık kullanmaktadır. Açık bir hak ihlali olan bu uygulamanın çifte bir standart yarattığını tekrar hatırlatarak gazetecilerin ücretsiz seyahat kartlarına getirilen sınırlandırmanın acil olarak kaldırılmasını istiyoruz” denilmişti. Sonuçta TGC ve TGS'nin girişimiyle İETT gazetecilerin ücretsiz seyahat kartlarındaki sınırlandırmayı kaldırdı.

İETT'den yapılan açıklamaya göre program yazılımındaki güncelleme tamamlandığında elektronik geçişlerde görünen kısıtlama yazısı da ortadan kalkacak. Güncelleme tamamlanana kadar da gazeteciler bir sınırlama olmadan kartlarını kullanabilecekler." denildi.