Katıldıkları programda Cihan Haber Ajansı ve Zaman gazetesine 'vatan haini' iftirasında bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ali Ergin hakkında 5 ayrı maddeden suç duyurusunda bulunuldu. Ali Ergin adlı kişi programa almadığı muhabirlere de 'Vatan hainisiniz' hakaretinde bulunmuştu.

Geçen ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın katılacağı programı takip etmek isteyen Zaman gazetesi muhabirleri Cihat Ünal ile Osman Yakut, Antalya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ali Ergin tarafından alandan çıkarılmak istenmişti. Antalya Büyükşehir Belediyesi Döşemealtı Engelli Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşanan olayda gazeteciler, neden engellendiklerini sorması üzerine Ali Ergin, 'vatan haini' hakaretinde bulunmuş ve güvenlik vasıtasıyla her iki muhabiri bölgeden uzaklaştırmıştı.

Yaşanan olayın ardından gazeteciler avukatları aracılığıyla Ali Ergin hakkında suç duyurusunda bulundu. Avukat Hasan Günaydın tarafından hazırlanan ve Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği suç duyurusunda Ali Ergin hakkında 5 ayrı maddeden cezalandırılması talep edildi. Dilekçede şu suçlamalarda bulunuldu: "Haksız rekabet hükümlerini ihlal, iş ve çalışma hürriyetini ihlal, iftira, hakaret, nefret ve ayrımcılık."

Yaşanan olayın ayrıntılı bir şekilde anlatıldığı dilekçede Ergin'in diğer basın-yayın temsilcilerine yapılmayan bir tutumu Zaman muhabirlerine karşı sergilediğine dikkat çekildi. Yaşanan olay sırasında Ergin, Cihan ve Zaman kurumları yanı sıra muhabirler Osman Yakut ile Cihat Ünal'a açık bir şekilde 'vatan haini' ithamında bulunduğunun altı çizildi. Yine suç duyurusunda Ergin'in güvenlik görevlilerini çağırarak şiddet kullanma tehdidiyle iş ve çalışma hürriyetinin ihlal edildiği belirtildi. Ayrıca Ali Ergin'in yaptığı eylemin hukuki dayanağının bulunmadığının altı çizildi. Ergin'in 'Resmi gerekçe yok, biz öyle istiyoruz. Kardeşim istediğim gazetecileri alırım, istediğim gazeteciyi almam' ifadelerinin hukuka aykırı olduğu belirtildi.

Avukat Hasan Günaydın tarafından detaylı olarak anlatılan olaylar sonrasında Ali Ergin'in Cihan ve Zaman yönünden Türk Ticaret Kanunu'nun 62. maddesi, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 122. maddesi ile Cihat Ünal ve Osman Yakut yönünden TCK'nin 117, 122, 125/1-3(b)-4 ve 267. maddeleri kapsamında cezalandırılması için kamu davası açılması istendi.