Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katıldığı programı takip etmek için salondaki yerini alan Cihan Haber Ajansı (Cihan) ekibi, ‘akreditasyonu olmadığı’ iddiasıyla yaka paça dışarı çıkartıldı. Cihan muhabiri Hüseyin Aydın, gözyaşları içerisinde yapılanları ‘utanç verici’ olarak niteledi.

Cihan ekibi, Avea Günışığı Projesi’nin tanıtıldığı Emine Erdoğan’ın katılacağı programı takip etmek için Four Seasons Otel’e geldi. Otel ve Avea görevlileri, akreditasyon olmadığı iddiasıyla Cihan ekibini içeri almadı. Bu sırada Cumhurbaşkanlığından bir yetkilisi, “Cumhurbaşkanlığı özel kalemden bilgi geldi, geçiş yapabilirsiniz.” diyerek Cihan ekibini içeri aldı.

Basın mensupları, salondaki yerlerini aldı. Bu sırada Avea ve organizasyon firması yetkilileri tekrar Cihan ekibinin dışarı çıkmasını istedi. Cihan muhabiri Hüseyin Aydın ve kameraman Mehmet Büyük, haksız yere dışarı çıkartılmalarına tepki gösterdi. Cihan ekibinin etrafını saran görevliler, ısrarla davetiye olmadığını öne sürdü. Bu arada, bir gazeteci, kendilerinin de davetiyesinin olmadığı ancak programı takip edebildiklerini söyleyerek meslektaşlarına destek verdi. Diğer basın mensupların sessiz kalması ise dikkatlerden kaçmadı.

Tartışmaların büyümesi üzerine Hüseyin Aydın, sarı basın kartını çıkartarak, “Bu kartı bana Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü verdi. İsmim ve kimliğim belli. Bu ayrımcılık utanç verici.” şeklinde konuştu. Aydın, kendilerini dışarı çıkarmaya çalışan kişilerin hangi gerekçe ile böyle davrandıklarını ısrarla sormasına rağmen bir cevap alamadı.

SARI BASIN KARTI'NI YERE FIRLATTI
Davetlilerin ve basın mensuplarının bakışları arasında Hüseyin Aydın ve Mehmet Büyük, otel görevlilerinin de gelmesiyle yaka paça dışarı çıkartıldı. Yaşananlara tepki gösteren Hüseyin Aydın, “Yazıklar olsun yaptığınız işe! Utanıyorum sizden! Hiçbir basın mensubu arkadaşımız da bize sahip çıkmadı. Ben bu kartı niye aldım!” şeklinde tepkisini dile getirdi. Ardından Aydın sarı basın kartını yere fırlattı.

Çok sayıda güvenlik görevlisi tarafından dışarı çıkartılan Hüseyin Aydın, gözyaşlarına boğuldu.