Malatya’da 62 yaşındaki H.Y.D. isimli gazi, elindeki elektro şok cihazıyla banka soyma girişiminde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

İddiaya göre, kent merkezinde özel bir banka şubesine giden H.Y.D. bankanın kapanmasına yakın bir zamanda içeri girerek gişelere gitti. Kimsenin olmadığı sırada iddiaya göre elindeki şok cihazı ile veznede bulunan bayan çalışanı etkisiz hale getirmek isteyen H.Y.D. gişe görevlisinin şoka girmesiyle hiçbir şey almadan bankadan ayrıldı. Bu sırada yaşadığı şoku atlatan gişe görevlisi durumu hemen banka görevlilerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Görüntülere göre şüphelinin H.Y.D. olduğunu tespit eden polis yaşlı vatandaşı gözaltına aldı.

Savcılık kararı ile birlikte şahsın evine giden polisler evde bulunan H.Y.D.’yi gözaltına aldı. Şahsın ilk sorgusunda banka soyma girişimini kabul etmediği ve olayı şaka olsun diye yaptığını söylediği ileri sürüldü.

Polisteki sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen şahıs, tutuklanarak Malatya E Tipi Cezaevine gönderildi. Şahsın, maddi durumunun iyi olduğu ve ailesi tarafından da böyle bir girişimde bulunmayacak bir kişi olduğu belirtildi. Ancak neden böyle bir girişimin yaşandığı konusunda ise başlatılan soruşturma sürüyor.