Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Gazi olaylarının yıl dönümünde ‘Hasan Ocak’ın dosyasının zaman aşımına uğrayacak olmasına tepki gösterdi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Ankara İl Örgütü Gazi olaylarında ölen ‘Hasan Ocak’ın dosyasının zaman aşımına uğrayacak olması ile ilgili Kızılay, Yüksel Caddesi üzerinde basın açıklaması yaptı. Parti üyesi, “Gazi katliamı davası önce Eyüp 2. Ağır cezada açılmış olup sonra korkularından dolayı Trabzon’a alınmıştı.” diye hatırlattı.

Davanın 5 yıl sürdüğüne dikkat çeken üye, “Trabzon’a ailelerin her gidip gelişlerinde faşist saldırılara ve linç girişimlerine maruz kalmışlardır. Sonuçta iki polise göstermelik ceza verilmiş ve geçiştirilmiştir. Şimdi ise Hasan Ocak dosyasını zaman aşımına uğratarak kapatmak istemektedirler. Zaten kayıp dosyalarının yüzde 90’ı soruşturma aşamasında kapatılıyor. Tozlu raflara atılıp zaman aşımının dolması bekleniyor. Dolayısıyla devlet oylama taktiğine gidiyor.” şeklinde konuştu.

“İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zamanaşımı kabul edilmez.” diyen parti üyesi konuşmasına şöyle devam etti: “Devlet işlediği suçlarla yüzleşmek için zamanaşımını devreye sokmak istiyor. Hasan Ocak 21 Mart 2015’te zaman aşım süresi doluyor. Hasan’ın kaybedilmesi kadar faillerinin açığa çıkarılıp yargılanmaması da politik bir tutumdur. Özellikle AİHM’de TC suçlu bulunmasına rağmen, dosya kapatılma sürecinde bilerek sokulmuştur. Birleşmiş Milletler sözleşmesinde zorla kaybetme tanımlanıyor. Ama TC devleti bu sözleşmeye imza atmaya yanaşmıyor. Dolayısıyla sorumluluktan bilerek kaçıyorlar.”