Siirt’in Eruh ilçesinde askerliğini yaparken 2009 yılında terör örgütü PKK ile girdiği çatışmada vücuduna 2 kurşun isabet eden genç, gazi sayılmadığı için iş bulamıyor.

Batman’ın Akyürek Mahallesi’nde ikamet eden Süleyman Şimşek (27), 2009 yılında Siirt Eruh ilçesinde PKK ile çatıştıklarını belirterek, bu çatışmada vücuduna 2 kurşun yediğini kaydetti. 2 mermi ile yaralandıktan sonra tezkeresine 70 gün kaldığını ve bu süre içerisinde hastanede kaldığını anlatan Şimşek, yaptığı tüm başvurularına rağmen gazi sayılmadığını söyledi. Girdiği çatışmada 6 arkadaşını kaybeden ve biri Kanas mermisi olmak üzere iki kurşunla ağır yaralanan Şimşek, gazi sayılmadığı için iş bulamadığını belirtti.

Bir çocuk babası Şimşek, Cumhuriyet meydanındaki Atatürk heykeli önünde iş beklediğini ifade ederek, inşaatlarda çalıştığını söyledi. Kurşunlardan birinin beline isabet ettiğini ve birkaç milimle sakat kalmaktan kurtulduğunu dile getiren Şimşek, “Felç olmaktan şans eseri kurtuldum. Asker dönüşü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sosyal Yardımlaşma'ya başvurdum ancak kömür yardımı bile alamadım. İş için Başbakanlık ve Jandarma Genel Komutanlığına mektup yazdım ama netice alamadım. Gazi sayılıp işe yerleştirilmem için yüzde 60 oranında sakat kalmam gerektiği söylendi. İş başvurularından 6 yıldır sonuç alamadım.” dedi

“14 KURŞUN YİYİP DE GAZİ SAYILMAYANLAR BİLE VAR”

İki mermi ile yaralandığını ve buna rağmen gazi sayılmadığını belirten Şimşek, şunları söyledi: “Keşke ben de para verebilseydim, askerlik yapmasaydım. Ben iki kurşun yedim ama 14 kurşun yiyip de gazi sayılmayanlar bile var. Ailemi geçindirmek için inşaatlarda çalışıyorum. Ancak ağır iş yapamıyorum. Bu nedenle çoğu zaman eve ekmek götüremiyorum. Devletin bana bakması için kaç kurşun yemem gerekiyor? Hakkımı helal etmiyorum. Ben bu ülke için kurşun yedim, ama bu ülke bana bir iş bulamıyor. Gittiğim iş başvurularında lise mezunu şartı dayatılıyor.”

Kiralık evde kaldığını ve geçim sıkıntısı yaşadığını dile getiren Şimşek, kendisine ve kendisi gibi olanlara sahip çıkılmasını istedi.