DHKP-C terör örgütü tarafından şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz, Gaziantep Adalet Sarayı'nda hakim, savcı ve avukatlar tarafından anıldı. Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, terör saldırısında derin komploların olduğunu vurguladı.

Gaziantep Adalet Sarayı önünde düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Meslektaşlarını dualarla anan savcılar, terör saldırısına tepki gösterdi. Törende konuşan Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Bayır, hain saldırıyı kınarken, adalet camiası olarak büyük acı yaşadıklarını kaydetti. Bayır, "Adalet yolunda hizmet veren yargı şehidimizi şerefle taşıyarak geride kalanlara emanet ettiği adalet meşalesi aynı kararlılıkla bizler tarafından taşınacaktır. Bu tarz saldırılar yargı mensuplarımızı çıktıkları yolda yürümekten alıkoymayacak ve onları yıldırmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Tören sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı da terör saldırısında derin komplolar olduğunu dile getirdi. Hükümetin yaptığı açıklamaların 85 bin kişilik baro camiasını rencide edici nitelikte olduğunu vurgulayan Şarklı, avukatların da can güvenliğinin olmadığını söyledi. Şarklı, şöyle konuştu: "Ne kadar güvenlikli binalar yaparsanız yapın, sonuçta terör istedikleri her yerde insanları bulur. Sabancı suikastı böyle oldu. Olayın içinde derin komplolar var. Önemli olan bunları titizlikle araştırıp, tüm delilleri ile ortaya koyup, arkasında kimler varsa Türkiye şu faili meçhul cinayetlerden bir an önce kurtarılmalı. Yoksa her gün bu cinayetler işlenerek, katlanarak devam edecek. Biz maalesef yarın öbür gün başka bir şehidimiz için ağlamak zorunda kalacağız."

Öte yandan, Çağlayan Adliyesi’ndeki terör saldırısı sonrasında, Gaziantep Adalet Sarayı önündeki güvenlik önlemleri de artırıldı.