Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, Adana ve Hatay'da MİT TIR'larının aranmasıyla ilgili hakkında tutuklama kararı çıkartılan ve kendisi adliyeye giderek teslim olan savcı Ahmet Karaca’yı ziyaret etti. Savcı Karaca ile yüz yüze görüştüğünü ve moralinin yerinde olduğunu söyleyen Baro Başkanı Şarklı, “Adliyeye giderek savcı Ahmet Karaca Bey ile görüştüm. Kendisi bana, ‘Verdiğim kararlardan dolayı rahatım. Bana verilen yetki çerçevesinde sorumluluğumu yerine getirdim. Vicdanen rahatım. Verilen kararın siyasi olduğunu biliyoruz.’ dedi. Hukuk bir gün herkese lazım olacak.” açıklamasında bulundu.

MİT TIR’larını durdurdukları gerekçesiyle haklarında tutuklama kararı çıkartılan dönemin Adana Başsavcı Vekili Ahmet Karaca, sabah saatlerinde Gaziantep Adliyesi’ne gelerek teslim oldu. Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, adliyeye giderek savcı Karaca’yı ziyaret etti. Savcı Karaca ile yüz yüze görüştüğünü dile getiren Baro Başkanı Şarklı, yaptıkları görüşmeyi aktardı: “Ben adliyede savcı Ahmet Karaca Bey ile görüştüm. Kendisi bana, ‘Verdiğim kararlardan dolayı rahatım. Bana verilen yetki çerçevesinde sorumluluğumu yerine getirdim. Hiçbir işlemde de hukuka aykırılık olduğunu düşünmüyorum. Vicdanen rahatım. Verilen kararın siyasi olduğunu biliyoruz.’ dedi.”

'GÜCE KARŞI EĞİLEN, BÜKÜLEN BİR YARGI SİSTEMİMİZ VAR'

Her kim olursa olsun hakim ve savcıların da bağımsızlık anlamında bir teminata sahip olması gerektiğine dikkat çeken Şarklı, şuan tutuklama kararı veren savcı ve hakimlerin de zamanı geldiğinde yargılanacaklarını ifade etti. Şarklı, “Gece vakti savcının lojmanına 3-4 tane polis ekip aracıyla gitmek doğru değil. Zaten sabah gelip kendisi teslim oldu. Yargımız darbe dönemlerinde ve 2002 öncesinde çok iyi bir sınav vermedi. Güce karşı eğilen, bükülen bir yargı sistemimiz var. Güç kimde ise onun düşüncesinde hareket eden bir yargı sistemimiz var. Hukuk herkese lazım olacak. Bugün bunları yapanlar yarın bir gün yargılanacak. Barolar olarak yine o zaman bir haksızlık varsa onların yanında olacağız. Yapılanlar çirkin bir şey.” diye konuştu.

'SIKIYSA BİR TANE SAVCI VEYA HAKİM TUTUKLULUĞA İTİRAZI KABUL EDİP TAHLİYE KARARI VERSİN'

Tutuklamalara itiraz edilmesine hakimlerin veya savcıların artık ne karar vereceğini merak ettiğini belirten Baro Başkanı Şarklı, “Bu savcı arkadaşlar tutuklandı, tutukluluklarına itiraz edilecek. Bu tutuklulukları inceleyecek olan hakimin nasıl bir tahliye kararı vereceğini merak ediyorum. Şimdiki süreçte hangi hakim tahliye kararı verebilir? Tahliye kararı verse bu kez aynı suçtan kendisi tutuklanır. Hadi bakalım sıkıysa bir tane savcı veya hakim tutukluluğa itirazı kabul edip tahliye kararı versin.” şeklinde konuştu.