CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, Gaziantep Havaalanı’nda yaşanan sorunlar nedeniyle uçuşlarda yaşanan aksaklıkları gündeme getirdi. Konuyla ilgili Devlet Hava Meydanları İşletmesinden (DHMİ) yapılan açıklamada, pistin dolgusunu yapan firmanın eksik ve yanlış malzeme kullandığı ve bu nedenle pistin çok sık tamirat gördüğü açıklandı.

CHP Milletvekili Mehmet Şeker’in, DHMİ’nin 2011 ve 2012 yıllarına ait hesaplarının görüşüldüğü TBMM KİT Komisyonu’nda Gaziantep Havaalanı hakkındaki soruları, pist inşaatlarındaki usulsüzlükleri ortaya çıkardı. Komisyonda konuşan Şeker, Gaziantep Havalimanı’nın yapıldığı günden beri tamirat gördüğünü belirterek, "Ya pisti ya apronu ya da başka bir yeri yapılıyor. İkinci bir pist inşa edildi. Sonra ilk pistin tamiratı yapıldı, sonra yeni yapılan pistin de tamiratı yapıldı. Şimdi bir tamirat daha yapılıyor" sözleriyle tepki gösterdi.
Gaziantep Havaalanı pistinin neden bu kadar sıkıntı yaşadığını soran Şeker, "Bir aksaklık varsa bu bir defada yapılır ve giderilir. Bu kadar sık tamiratın nedeni nedir? Zeminden mi kaynaklı yoksa yapan firmadan mı kaynaklı?" diye sordu.

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Şeker’in ısrarlı soruları karşısında şu açıklamayı yaptı: "Gaziantep Havalimanı’nın pistinin iki pist başı arasındaki büyük kot farkını gidermek için yapılan dolgudan kaynaklanan birtakım çökmelerin olduğunu gördük. Kaplamanın kaldırılıp alttaki malzemenin iyileştirilip tekrar sıkıştırılarak pistin yapılmasını öngördük. Ancak kaplamayı kaldırdığımızda, analizini yaptığımızda altındaki malzeme bizim istediğimiz evsafta bir malzeme değildi. Bununla ilgili hem soruşturma açtırdım, hem de mahkemeye müracaat ederek tespit yaptırdık ve firmayla ilgili de ihalelerden men kararı çıkarttık."

Bu açıklamalar üzerine 'Konunun tazminat boyutu ne olacak?" diye soran Şeker’e Genel Müdür Birdal, konunun mali boyutunun da mahkemenin konusu olduğunu belirterek, şirketle ilgili soruşturma açılarak, mahkemeye müracaat edildiğinin bilgisini verdi.

Gaziantep Havaalanı’nın sis nedeniyle uçuşların iptal edilmesini soran Şeker’e Birdal, Gaziantep Havaalanı’nda ILS cihazının tamiratı yapılan ana pistte bulunduğunu, yandaki piste de bu sistemle uçakların inebildiğini ancak bu durumun biraz daha fazla görüş şartı istediğini söyledi.