Gaziantep'te 5 kişinin öldüğü, 38 kişinin yaralandığı 6-8 Ekim olayları ile ilgili 9 ayrı adrese yapılan operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların evinde çok sayıda silah ele geçirilirken, 4 şahsın arandığı kaydedildi.

6-8 Ekim 2014 tarihinde meydana gelen olaylarda, Gaziantep'te 5 kişi hayatını kaybederken 38 kişi de yaralanmıştı. Gaziantep polisi, olaylara karışan şüpheliler ile ilgili sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirdi. 9 ayrı adrese eş zamanlı yapılan operasyonda, 5 kişi gözaltına alınırken, 4 kişi ise adreslerinde bulunamadı. Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, "09.10.2014 tarihinde PKK/KCK terör örgütüne müzahir şahıslar tarafından gerçekleştirilen kanunsuz gösteri ve şiddet eylemleri ve bu eylemlere tepki gösteren vatandaşlara yönelik eylemci grupların taşlı ve molotof kokteylli saldırı gerçekleştirmeleri üzerine, tepki amacıyla sokağa çıkan illimiz Şahinbey ilçesinde sayıları yaklaşık 2 bini bulan vatandaş ile yaklaşık 500 kişilik PKK/KCK terör örgütüne müzahir kitle arasında silahlı, bıçaklı, taşlı ve sopalı çatışmalar meydana gelmiştir. Bu eylemler sırasında; 5 kişi hayatını kaybetmiş, 4 güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 38 kişi yaralanmış, vatandaşa ait işyeri, ikamet ve araçlarında, kamuya ait bina ve araçlarda çok sayıda maddi hasarlar meydana gelmiştir." denildi.

Terörle Mücadele Şube, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve diğer birimlerden alınan takviye ekiplerinde katılımıyla 8 Temmuz 2015 tarihinde 9 ayrı adrese eş zamanlı olarak yapılan operasyonda 5 şahıs yakalandı. Operasyon kapsamında; 1 adet glock marka ruhsatsız tabanca, 1 adet markasız ruhsatsız tabanca, 1 adet smıth wesson marka bulundurma ruhsatlı tabanca, 1 adet ekol special ibareli ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatlı yarı otomatik av tüfeği, 5 adet tabanca şarjörü, 147 adet MKE yapımı tabanca fişeği, 5 adet tabanca fişeği, 130 adet av tüfeği fişeği, 1 adet PKK/KCK terör örgütü mensubunun posteri, 6 adet bilgisayar, hard disk, flash bellek benzeri dijital veri depolayıcıları, 5 adet cep telefonu, 6 adet simkart, 1 adet eylemde yüzlerini gizlemek için kullandıkları plastik maske ele geçirildi.

Yakalanan şüpheliler, 9 Temmuz 2015 tarihinde adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 3’ü tutuklanarak Gaziantep Cezaevi'ne gönderilirken, 1 şahıs ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğer 1 şahıs da katıldığı eylem sırasında silahla yaralanması neticesi felçli olması ve halen tedavisinin devam etmesinden dolayı ifadesi alınamadı. Operasyonda yakalanamayan 4 şahıs hakkında ise yakalama çalışmalarına devam edildiği açıklandı.