Gaziantep'te Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şehitkamil İlçe Başkanlığı binasına pompalı tüfekle saldırı gerçekleştirildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Saldırının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın savaş politikasının bir devamı olduğu ileri sürüldü.

Olay, gece geç saatlerde meydana geldi. İddialara göre, Şoför Ali Caddesi üzerinde bulunan parti binası önüne araçla gelen ve henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler, pompalı tüfekle saldırı gerçekleştirdi. İki el ateş edildiği belirlenen binada, kepenk üzerindeki saçma izleri dikkat çekti, camların parçalandığı görüldü. Saldırının ardından sabah saatlerinde parti binasına gelen olay yeri inceleme ekipleri çalışma gerçekleştirdi. Saldırıyı yapanların bulunması için geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Saldırıyla ilgili değerlendirmede bulunan DBP Şehitkamil İlçe Başkanı Mahmut Elmas,
"Dün saat 19.00'da partimizi kapattık. Sabah 08.00'de açtığımızda 2 el ateş edildiğini fark ettik. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Türkiye'de şu andaki gündem bizi de rahatsız ediyor. Halk da rahatsız. Böyle şeyleri tasvip etmiyoruz. Barış istiyoruz. Barıştan yanayız. Barışın olması için bir an önce gerekenin yapılmasını talep ediyoruz.” dedi.

Parti binasına gelerek incelemelerde bulunan HDP Gaziantep İl Eş Başkanı Mehmet Karayılan da “İlçe binamıza yapılan saldırıyı sıradan bir saldırı olarak görmüyoruz. Burası bizlerin evi, halkın evi. Siyasal çalışmalarımızın yapıldığı yer. Bileşen parti olarak bu partiye saldırıyı, genel, Türkiye'deki, şu anda başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın diliyle, Tayyip Erdoğan'ın savaş politikasından ayrı düşünemeyiz. Çünkü, insanların ve bizim siyaset yapmamızı engelleme, şiddet ortamına çekmedir bu. Halkı gerginlik ortamında tutarak kendi savaş politikalarını bütün Türkiye'ye, bütün halklara yaymadır. Bu çok tehlikelidir.” diye konuştu. Karayılan açıklamasını şöyle sürdürdü: “Biz parti olarak baştan beri, seçim sürecinden bu tarafa, daha öncesinden de Türkiye'de kalıcı barışın, kardeşliğin, Türkiye demokrasisinin inşası için bütün çalışmalarımız bu temelde. Fakat bizim bu yaklaşımımız karşısında şiddet, gerginlik, operasyonlar kabul edilemez. Gerek hava operasyonları, gerekse halklara yapılan operasyon kesinlikle bir savaş ilanıdır. Bu tehlikelidir. Geleceğimizi savaş tahakkümü altında bırakmayacağız.”