Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep mitingine katılan çok sayıda vatandaş, alanı konuşma bitmeden terketti. Alandan ayrılan bazı vatandaşların kendilerine dağıtılan Türk bayraklarını da dereye attığı görüldü. Bazı belediye işçileri ise mitinge imza karşılığında zorla getirildiklerini öne sürdü.

Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingte Gaziantep Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Şehitkamil ve Şahinbey Belediyesi çalışanları servislerle alana taşınırken, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ndeki birçok fabrika sahibi de işçilerini aynı şekilde mitinge gönderdi. Mitinge katılan yüzlerce vatandaş, Erdoğan'ın konuşmasını bitirmesini beklemeden alandan ayrıldı.

AK Partili; Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil ve Şahinbey belediyeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kesinleşen Gaziantep programını antetli yazıyla tüm personeline duyurdu. Yazıda, Erdoğan’ın mitingine katılmayanların kayıt altına alınacağı ifade edildi. Katılanların ise fotoğraflarının çekileceği ve miting öncesinde imza atmaları gerektiği belirtildi. Belediyelerin insan kaynakları tarafından 4 Mart'ta 'dağıtım merkezlerine' adı altında gönderdiği antetli kağıtta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 07.03.2015 cumartesi günü yapacağı açılış programında tüm personelin görevlendirildiği ifade edildi. Personelin 11.00'da öğle yemeğini yedikten sonra Erdoğan’ın programına gitmesi gerektiği belirtilen yazıda, yetkili kişinin imzası da yer aldı. Fotoğraflarının çekilip fişlenmelerine tepki gösteren belediyenin üst düzey bir yetkilisi, "Belediyelerde daire başkanlarından temizlik işçilerine kadar ne kadar personel varsa işlerini güçlerini bırakıp gün boyu miting alanında olması çok anlamsız. İnsanların mesai saatinde işlerinin başında olması gerekirken miting meydanlarında olmasının ne anlamı var. Cumhurbaşkanımızı tabiki seviyoruz, isteyerek giden insanlar var ancak zorla götürülmemiz ve bir suçlu gibi fotoğraflarımızın çekilmesi, imzalarımızın alınması hoş olmadı. İnsanların zorla böyle programları götürülmesi sempati değil antipati oluşturuyor." dedi.

Öte yandan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde birçok firma makinelerini durdurarak bugün işçilerini Erdoğan’ın mitingine gönderdi. Fabrikalarda yoklama alan patronlar, servislerle binlerce işçiyi Erdoğan’ın mitingine taşıdı. Farklı siyasi görüşlerde olan işçiler bu duruma tepki gösterdi. İşsizliğin had safhada olduğu Gaziantep’te işini kaybetmekten korkan işçiler, "Bizi zorla servislere bindirip Erdoğan’ın mitingine götürdüler." şeklinde tepkilerini gösterdi. Erdoğan’ın programına halk otobüsleri de gün boyu ücretsiz taşıma yaptı. Otobüslerin ücretsiz olduğu önlerine konulan pankartla da belirtildi.

Erdoğan, henüz konuşmaya başlamadan alanın yavaş yavaş terk edildiği görüntülere yansıdı. Erdoğan kürsüye çıktıktan sonra da alan boşalmaya devam etti. Türk bayraklı atkılı vatandaşlar, konuşmanın devam ettiği esnada, polis kontrol noktasından dışarı çıktı. Vatandaşların, Erdoğan'ın daha konuşması bitmeden alanı terk etmesi kameralara yansıdı.

Mitinge katılanlara dağıtılan bazı Türk bayraklarının dereye atılması da dikkat çekti.