Gaziantep polisi, 1977 yılında öldürülen PKK'lı Haki Karer'in ölüm yıldönümü nedeniyle kanunsuz gösteri eylemi gerçekleştirenlere yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında yakalanan 5 kişi tutuklandı.

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, PKK/KCK terör örgütünce 18-25 Mayıs tarihlerinin sözde 'Şehitler Haftası' olarak ilan edildiği anımsatıldı. 18 Mayıs 1977 yılında Gaziantep'te öldürülen örgüt mensubu Haki Karer’in ölüm yıl dönümü olması nedeniyle terör örgütü üyesi kişiler tarafından kanunsuz gösteri eylemi gerçekleştirildiği belirtildi.

Yapılan açıklamaya göre, eyleme katılan PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunan, terör örgütü ve elebaşı lehine sloganlar atarak örgüt propagandası yapan, internet üzerinden terör örgütünü övücü, özendirici ve propaganda içerikli paylaşımlarda bulunan örgüt mensuplarının yakalanması amacıyla operasyon gerçekleştirildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve diğer birimlerin desteği ile 168 güvenlik görevlisinin katıldığı operasyon 7 ayrı adrese yönelik olarak yapıldı. Operasyon kapsamında 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konurken, 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların da devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan, operasyon kapsamında ele geçirilen 1 adet ruhsatsız 7.65 mm tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 3 adet tabanca şarjörü, 59 adet tabanca fişeği, 1 adet terör örgütünü simgeleyen sözde bayrak, 16 adet örgütsel içerikli kitap, dergi, gazete ve takvim, 10 adet cep telefonu ve simkart, 5 adet flash bellek, hafıza kartı, bilgisayar, hard disk, dvd ve benzeri dijital veri depolayıcıları, 1 adet teröristbaşı Abdullah Öcalan posteri ve 1 adet eylemler sırasında kullanılan sapana el konuldu.