Gaziantep'te polis, düzenlediği operasyonla PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne (YDG-H) yardım ve yataklık eden, izinsiz gösteri ve şiddet eylemlerine katıldığı tespit edilen 14 kişiyi yakaladı. Yakalanan şüphelilerin 12'si tutuklandı.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, YDG-H içerisinde eylem ve faaliyetlerde bulunan, terör örgütünün kırsal alanında silahlı olarak faaliyet yürüten örgüt mensupları ile irtibatlı olarak örgüte yardım, yataklık yapan, kırsal alana eleman temin eden, illegal yollardan Suriye’ye giderek terör örgütünün buradaki yapılanması olan YPG içerisinde eylem ve faaliyette bulunan, lojistik malzeme temin ederek kuryelik yapan, il merkezinde 7 ve 21 Temmuz tarihlerinde terör örgütü lehine slogan atarak silahlı, EYP’li, molotof kokteylli, havai fişekli ve taşlı saldırı şeklinde meydana gelen kanunsuz gösteri ve şiddet eylemlerine katıldığı tespit edilen örgüt mensuplarının yakalanması için çalışma başlatıldığı bildirildi. Açıklamada, bu çalışma kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve diğer birimlerin desteğiyle, 16 ayrı adrese, 288 güvenlik görevlisinin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlendiği ifade edildi.

Açıklamada şu bilgiler verildi: "Operasyon kapsamında, M.A., A.K., M.E., M.A., A.H., M.D., M.Ç., M.D., A.K., A.E., Ö.T., A.H., S.Y. ve A.Ç. isimli olmak üzere 1’i Suriye uyruklu olmak üzere toplam 14 şüpheli yakalandı. Şüpheliler, emniyetteki sorgularının ardından 'PKK/KCK-YPG terör örgütü üyesi olma, örgüt adına eylem ve faaliyette bulunma, terör örgütünün propagandasını yapma, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, mala zarar verme, suç ve suçluyu övme, güvenlik görevlilerine mukavemette bulunma' suçlarından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 12'si yapılan sorgulama neticesinde tutuklanarak cezaevine konulurken, 2'si adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Firari 2 kişinin yakalanmasına ilişkin çalışmalar sürüyor.

Gerçekleştirilen operasyon kapsamında, örgüt üyelerinin ikametlerinde yapılan aramalarda 3 adet pompalı otomatik av tüfeği, 3 adet kurusıkı tabanca, 3 adet kurusıkı tabancaya ait şarjör, 12 adet av tüfeği fişeği, 2 adet kurusıkı fişek, 1 adet pantolon, gömlek ve ceketten oluşan askeri kıyafet, 1 adet PKK/KCK terör örgütünün kırsal alanında silahlı olarak faaliyet yürüten örgüt mensubuna ait fotoğraf, 5 adet örgütsel içerikli kitap ve dergi, 1 adet örgütsel ibareli tişört, 28 adet cep telefonu ve sim kart, 13 adet bilgisayar, hard disk, flash bellek, hafıza kartı, cd/dvd vb. dijital veri depolayıcıları, 2 adet yüzlerini gizlemek için kullandıkları puşi, bere, atkı, maske gibi malzemeler, 3 adet 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Kanunu kapsamında yasaklanmış bıçak, 1 adet örgütsel ibareli çakmak, 2 adet silah üzerine takılabilen türden fener, 6 adet ateşli silah ile atış yapmak için eğitim amaçlı kullanılan hedef kağıdı, 8 adet uzun namlulu silah ve tabancaya ait boş kovan, 1 adet dürbün ele geçirildi."