Gaziantep'te son günlerde artan terör olaylarını protesto etmek isteyen bir grup, HDP binalarına saldırmak istedi. Polis, gruba biber gazı ve TOMA'yla müdahalede bulundu. Protesto gösterileri sırasında provokatör olduğu öne sürülen kişiler, gergin anların yaşanmasına sebep oldu. MHP Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Tolga Orhan da provokatif görüntülerin yaşanmaması için eyleme katılanlara çağrıda bulundu.

Gaziantep'te şehitlere saygı yürüyüşü organize edildi. Kırkayak Parkı'ndan başlayan yürüyüş sırasında HDP binasına gitmek isteyen gruba engel olunmaya çalışıldı. Çevik kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi altında Öğretmenevi'nden Demokrasi Meydanı'na yönlendirilen grup, buradan yürüyüşe geçti. Bu sırada yabancı plakalı bir araca saldırı girişimi son anda önlendi. Terör örgütü aleyhine slogan atan grup Demokrasi Meydanı'na geldi. Burada İstiklal Marşı okuyan grup, daha sonra HDP binasına yürümek istedi. Ülkü Ocakları ve MHP'li il yöneticilerinin de bulunduğu grup, kalabalığın arasında provokatörlerin olduğunu söyleyerek herkesi sağduyuya davet etti.

MHP Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Tolga Orhan burada eline megafonu alarak kalabalığa seslendi. Ülkücü harekete yakışan davranışın sergilenmesi gerektiğini kaydeden Orhan, “Biz buraya şehitlerimizi anmaya geldik. Edep dışı hareketler yapmayacağız. Onlara minnet duygularımızı belirtmek içni toplandık. Yakışanı yapmak mecburiyetindeyiz. Biz onlar gibi olamayız. Askerlerimizin, polisimizin işini zorlaştırmaya gelmedik, onlara sahip çıkmaya geldik” dedi. Ancak, bir grup kalabalık yapılan uyarılara rağmen HDP binasına gitmek istedi. Çevik kuvvet ekipleri, il binasına grubun yaklaşmasını engellerken zor anlar yaşadı. Biber gazı ve TOMA'yla müdahale edilen grup daha sonra 8 Şubat Mahallesi’ndeki HDP Şehitkamil İlçe Başkanlığı'na yürümek istedi. Burada da polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Yapılan uyarılara rağmen dağılmayan kalabalığa polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulundu.