Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Muhittin Said Köse, savaş bölgesine katılmak üzere Gaziantep'ten Suriye'ye dünyanın dört bir ülkesinden gelen teröristlerin yaptığı geçişlere gönderme yaptı. Köse, “Gaziantep'e adeta turist akını var.” dedi.

Köse, partisinin il binasında düzenlenen haftalık olağan basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Terör örgüte IŞİD'e katılmak üzere Suriye'ye geçmek isteyen ve Gaziantep'i üs olarak kullanan yabancı uyruklu vatandaşların sayısının arttığına dikkat çeken Köse, “Gaziantep'te adeta turist akını var. Valilik açıklamasıyla 471 kişinin sınırda yakalandığı bilgisini almıştık. Şimdi bu sayıya geçtiğimiz hafta içerisinde 21 kişi daha eklendi. Yaklaşık 6 ülkeden, terör örgütüne katılmak için Gaziantep'i sınır olarak kullanmak üzere gelen bu teröristlerin rakamının 21 olarak açıklandığı ifade edildi.” diye konuştu.

Bununla birlikte Suriyeli sorunun artarak büyüdüğüne vurgu yapan Köse, “Bu Suriyeli sorunumuz bugünden yarına bitecek sorun değil. Bir gün içerisinde 36 tane Suriyeli dilenen çocuğun yakalanarak ailelerine teslim edildiğini gözlemlemişsinizdir. Sokakta yüzlerce Suriyeli çocuk dileniyor. Bu sosyal bir yaradır. Bu sorunların en kısa sürede çözülmesi, Gaziantep'te sosyal barışın tehlikeye düşürülmeden, ilgililerin üzerine düşeni en kısa sürede yapması gerektiğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

GAZİANTEP FİYAT ARTIŞININ YAŞANDIĞI EN YÜKSEK İLLERDEN

Gaziantep'in Mart ayında Türkiye'de fiyat artışının en yüksek olduğu illerin başında yer aldığını ifade eden Köse, “Artış rakamı yüzde 8,66 oldu. Bu her gün yaşadığımız enflasyonun sırtımıza yüklediği yük. Eğitimiyle sosyal yaşamıyla ekonomik verileriyle yaşanmaz bir şehir olmaya başlayan Gaziantep'in sorunlarının en kısa sürede çözülmesi için, merkezi ve yerel yönetimlerin üstüne düşeni en kısa sürede, aciliyet anlayışı içerisinde yerine getirmesi gerektiğine inanıyoruz.” açıklamasında bulundu.