Gaziantep Ülkü Ocakları tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlik yürüyüşü düzenlendi.

MHP Gaziantep milletvekili adayı ve teşkilat üyelerinin de katıldığı yürüyüş Yeşilsu Şehitler Abidesi önünden başladı. Ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan kalabalık Gaziantep Lisesi ve Ulu Cami güzergahını kullanarak, Demokrasi Meydanı'na kadar yürüdü. Sloganlar eşliğinde Demokrasi Meydanı'na gelen kalabalık burada İstiklal Marşı okudu. MHP Gaziantep milletvekili adayları ve İl Başkanı Muhittin Taşdöğen de ellerindeki karanfilleri Atatürk anıtının önüne bıraktı.

Burada konuşan MHP Gaziantep milletvekili adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, “19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde bir grup Türk milliyetçisi Samsun'a çıktı. Böylece Türk milletinin İstiklal Harbi Mustafa Kemal'in önderliğindeki Türk milliyetçilerinin yakmış olduğu ateş ile başladı. Aynen 1919'larda olduğu gibi Türk milletinin hukukuna, egemenliğine ve Türk milletinin varlığına karşı alçakça, haince bir saldırı vardır. Nasıl Türk milliyetçileri 19 Mayıs 1919'da yaktıkları ateşle Anadolu'ya yönelik saldırıyı, Anadolu'nun bağrında sona erdirmiş, yok etmişlerse, biz de 19 Mayıs 2015'de Mete Han'dan başlayıp, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve oradan da Başbuğ Türkeş'e uzanan çizgi üzerindeki, bütün Hakk'ın rahmetine yürümüş Türk büyüklerine söz veriyoruz. Türk milletinin hukukuna yönelik bu saldırıyı yine Türk milliyetçilerin Anadolu'nun bağrına gömeceklerdir. Yemin olsun, söz olsun.” dedi.