Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Sait Köse, Gaziantep'te 50’ye yakın okulda kaloriferlerin yanmamasını eleştirdi.

Dondurucu soğukların yaşandığı Gaziantep’te, Şahinbey ilçesinde okulların kaloriferlerinin ödenek sıkıntısı nedeniyle yanmamasının bir izahının olamayacağını belirten CHP İl Başkanı Köse, "AKP’li yöneticiler Gaziantep’te eğitim seviyesini yükseltme adına yeni yeni okullar yaptıklarını açıklıyorlar. Yaptığın okullara atama bekleyen öğretmenlerden başlayarak sorunlarına sahip çıkamayan bir eğitim anlayışından ancak bu açıklama beklenir. Isıtamadıktan, eğitim için gereken şartları yerine getiremedikten sonra, okul yapsan ne fayda?" dedi.

"Öğrendiğimiz kadarıyla yeni eğitim öğretim yılı başından beri okullarda kalorifer sıkıntısı devam ediyor. Dondurucu soğuklarda çocukları, buz gibi sınıflarda eğitim görmeye mahkum etmek, eğitime verilen değeri göstermesi açısından önemlidir." diyen Köse, "Bu çağda, okullarımızda bu manzara ile karşılaşmak gerçekten çok üzücü. Okul yaparak görevini yerine getirdiğini düşünen yöneticilere, Gaziantep’teki bu ayıba bir an önce son verme çağrısı yapıyoruz." açıklamasını yaptı.