Sağlıkta yaşanılan sorunlara dikkat çekmek isteyen sağlık çalışanları, Aile Sağlığı Merkezlerinde ve Toplum Sağlığı Merkezlerinde 3 gün iş bıraktı.

Talepleri gerine getirilmediği için iş bıraktıklarını dile getiren Gaziantep Tabip Odası Başkanı Hamza Ağca, "Sağlık kötü yönetildiği için buradayız. Arkadaşlarımızın birçoğu nezaketen burada olamamış, bir kısmı korktuğu için burada değildir. Hak aramayı, hekimler ve sağlık çalışanları korktuğu için beceremiyorsa bu ülkede kim hak arayabilir?" diyerek tepki gösterdi.

Gaziantep, Kilis Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Genel Sağlık İş ve Gaziantep Aile Sağlığı Elemanları Derneği üyeleri doktor, ebe, hemşire ve sağlık çalışanları sağlıkta yaşanılan sorunlara tepki göstermek için 3 gün iş bıraktı. Kırkayak Parkı’nda toplanan sağlık çalışanları, davullar eşliğinde halay çekerek, Sağlık Bakanlığı’nı protesto etti. 3 gün boyunca mesailerini parkta yapacaklarını belirten Gaziantep Tabip Odası Başkanı Hamza Ağca, "Sağlıktaki işler o kadar kötüye gidiyor ki artık takatimiz kalmadı. Bu ideolojik bir eylem değildir. Herhangi bir parti ya da seçim ile ilgili değildir, tamamen emek ve ekmek mücadelesidir. Sağlık kötü yönetildiği için buradayız. Arkadaşlarımızın birçoğu nezaketen burada olamamış, bir kısmı korktuğu için burada değildir. Hak aramayı, hekimler ve sağlık çalışanları korktuğu için beceremiyorsa bu ülkede kim hak arayabilir?" ifadelerine yer verdi.

Aile Sağlık Merkezi çalışanlarının haksız yere cumartesi günleri fazla çalıştırma dayatmalarına karşı 5 aydır direndiğini vurgulayan Ağca, Sağlık Bakanlığı’nın, Aile Sağlık Merkezi çalışanlarını sürdürdükleri direnişten ötürü işten atmakla tehdit eden ağır ceza puanları getirdiği bilgisini verdi.