CHP Gaziantep İl Başkanı Sait Köse, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Telekom arazisi ile ilgili olarak kişiye özel rant alanlarının oluşturulduğunu dile getirdi. Satış sonrası yapılan imar değişikliğine tepki gösteren Köse, 50 milyon liralık Telekom arazisinin 12 milyon liraya bir inşaat firmasına peşkeş çekildiğini iddia etti.

CHP İl Başkanı Sait Köse parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinde bulunan 17 bin 819 metrekare Telekom arazisinin yandaş bir inşaat firmasına 12 milyon liraya satıldıktan sonra, arazide imar değişikliğine gidilerek alanın turizm kompleksi alanına çevrildiğini öne sürdü.

'BUNUN HESABINI SORACAĞIZ'

Telekom arazisinin peşkeş çekildiğini belirten Köse, "Telekom alanı 12 milyon liraya Gaziantep’teki bir şirkete satıldı. Arkasından aynı alan imar değişikliği ile turizm kompleksine dönüştürüldü. Bir inşaatçı olarak süreci takip ediyorum, buranın nasıl peşkeş çekileceğinin merakı içerisindeydim. 12 milyona sattıktan sonra burayı turizm kompleks alanına dönüştürdüklerinde yapılacak yapılardan dolayı alanın değeri 50 milyon lira. Aradaki 38 milyonun hesabı ne olacak? Eğer gerçek değeri ile satılsaydı bu para Büyükşehir’in kasasına girecekti. Bu alanı peşkeş çekmek hanginizin hakkı? Yeri gelince tüyü bitmemiş yetimin hakkı diyorsunuz, tüyü bitmemiş yetimin hakkını 38 milyon lirayı 12 milyon liraya nasıl tercih edersiniz? Bunun takipçisi olacağız. Bunun hesabını soracağız." şeklinde açıklamalarda bulundu.