Gazi Mahallesi olaylarının yaşandığı 12 Mart 1995’te ölenler için yapılan eylem sona erdikten sonra yol kesip molotof bombası atan gruba polis müdahale etti. Eylemciler, bir halk otobüsünü taşa tuttu.

Gazi Mahallesi'nde sabah saatlerinde başlayan anma yürüyüşü olaysız bir şekilde sona erdi. Mezarlığa yürüyen gruplar dağıldıktan sonra yüzleri maskeli eylemciler önce İsmet Paşa Caddesi’ni trafiğe kapattı. Yola barikat kurup ateşe veren eylemciler, araçların geçişine izin vermedi. Havai fişek atarak Gazi Polis Merkezi’ne doğru yürüyen maskeli grup, polis araçlarına molotof attı. TOMA’larla barikat ateşini söndüren polis, biber gazı ve plastik mermilerle eylemcileri dağıttı.

Bu sırada bir halk otobüsünü taşa tutan eylemciler, otobüsün camlarını kırdı. Ara sokaklardan kaçtıklarını belirten bir otobüs yolcusu, “Kaptana mesaj falan gelmemiş bunla ilgili. Buraya geldik. Ufak ufak çocuklar kestiler önümüzü. Taşladılar. Korktuk aracın içinde. Kadınlar ve çocuklar da vardı otobüste. Yaralanan olmadı. Ondan sonra ara sokaklardan çıkabildik.” dedi.

Polis, İsmet Paşa Caddesi ve ara sokaklarda müdahaleye devam ediyor.