Türkiye Mücahit ve Muharip Gaziler Derneği Antalya Manavgat Şube Başkanı Osman Nuri Arslan, Osmani'de kardeşi şehit Ali Alkan'ın cenaze törenine üniformasıyla katılan şehidin ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan'ın sözlerine destek verdi. Arslan, yaptığı açıklamada, "Jandarma Yarbay Mehmet Alkan'ın sonuna kadar arkasındayız. Ali'm diyerek kardeşinin tabutuna sarılarak söylediği sözler bir komutan olma yanında yüreği yanan ağabeyin sözleri. Yarbay Mehmet Alkan'ın sözlerinin arkasındayız." dedi.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde cuma gecesi Ayvalık Jandarma Karakolu’na roketatar ve otomatik silahlarla saldıran PKK’lı teröristlerle çatışıp şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze namazında ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan'ın ülke gündemine düşen sözlerine Manavgat'ta gaziler adına Arslan destek verdi. Yarbay Alkan'ın sosyal medya üzerinde linç edilmesine karşı olduklarını belirten Arslan, "Komutanın sözleri siyasi bulunmamalı. Bir ağabeyin yürek yangını olarak görülmeli. Bir yarbay şehit olmuş olan 32 yaşındaki Yüzbaşı Ali Alkan'ın tabutuna sarılarak ülkede son dönemde yaşanan olayları soruyor. Yarbay Alkan'ın konuşması siyasi bir konuşma değil, bir ağabeyin feryadı." diye konuştu.

Polis ve asker şehit eden PKK terör örgütünü lanetlediklerini belirten Arslan, siyasi iradenin sözde çözüm süreci bozulmasın denilerek 3 yıl içinde daha güçlü hale gelmesi sağlandığını ifade etti. Cenaze törenine üniformasıyla katılan şehidin ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan, "Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor. Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip ’Şehit olmak istiyorum’ diye bir şey yok" diye feryat edip tepki gösterdi.

Sözde çözüm süreci bahanesiyle PKK terör örgütünün Güney Doğu Anadolu'da kimlik kontrolü, yol kesme, kendi yargı sistemini kurması ve şehir yapılaşması aman çözüm süreci zarar görür düşüncesiyle göz yumulduğunu belirten Arslan, teröre karşı milletçe ortak tavır alınması gerektiğini kaydetti. Arslan, "PKK terör örgütüne haddi bildirilmeli artık. Terör örgütüyle sonuna kadar mücadele edilmeli." ifadesinde bulundu.