Gaziler Günü, başkentte düzenlenen törenlerle kutlandı. İlk tören, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar’ın başkanlığındaki heyetle Anıtkabir'de düzenlendi.

Gaziler Günü sebebiyle Anıtkabir’de düzenlenen törene Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak, gaziler, subaylar, astsubaylar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Vali Kılıçlar ve beraberindeki heyet Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Vali Kılıçlar’ın mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kılıçlar ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, deftere şunları yazdı: “Güçlü ve saygın Türkiye’nin temelleri ve Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri kahraman gazilerimiz, Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak uğruna şehit olmayı göze alarak vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleri oldunuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan toprakları üzerinde şanlı bayrağımızı gururla dalgalandırmamızı sağlayan kahraman Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler gününü kutluyor, Ankara halkı adına minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Türk milleti sizlere ve aziz şehitlerimize minnettardır.”