Kayseri Valiliği'nce 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törene Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Savruk, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Osman Balcı, mülki ve askeri erkân ile gaziler, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Vali Düzgün, Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Özcan, Başkan Vekili Savruk ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı Balcı'nın Atatürk Anıtı'na çelenkleri sunmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Balcı, törende günün anlamını anlatan bir konuşma yaptı.
Günün anlam ve önemini belirten şiir ise Sami Yangın Anadolu Lisesi öğrencilerinden Elif Demirci tarafından okundu.

Vali Düzgün, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bayrağımızın ilelebet gönderde dalgalanması, milletimizin bu topraklarda huzur ve güven içerisinde yaşayabilmesi için şehit ve gazilerimizin geçmişte yaptığı fedakârlıklar çok önemli" ifadelerini kullandı.

Törenin ardından Vali Düzgün ve beraberindeki protokole mensup üyeler, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şubesini ziyaret etti.