Hakkari'de 22 askerin şehit olduğu olayda yaralanarak gazi olan Kemal Demir (25), İzmit'te satın aldığı tapulu arsasına yaptırmaya başladığı evin ruhsatı olmadığı gerekçesiyle, belediye tarafından yıkılmak istenmesinin şokunu yaşadı. Ailesinin ve mahallenin tepkisi üzerine belediye görevlileri, yıkımı erteleyerek bölgeden ayrıldı. Demir, "Belediye o zamanı geliyor diyor ki, 'Ya kardeşim bana oyunuzu verin. Ben buraları imara açacağım.' Tabi oyu veriyoruz. Ondan sonra kimse bizi tanımıyor. Tanımayınca ben ne yapacağım?" diye sordu.

Hakkari'de, 2011 yılında meydana gelen ve 22 askerin şehit olduğu olayda yaralanarak gazi olduğu öğrenilen Kemal Demir, memleketi İzmit ilçesine bağlı Merkez Mahallesi Koruktepe'de 30 bin lira vererek bir arsa aldı. Aldığı arsaya 2 katlı bir ev yapmaya başladı. Belediye ekipleri 1 hafta önce gelerek Demir'in evinin ruhsatsız olduğunu ve yıkılacağını belirten bir tebligat yaptı. Yeni evli olan ve gazilik kadrosundan atama bekleyen Demir, ne yapacağını şaşırdı. Olayı duyan diğer mahalleliler gaziye destek verdi. Sabah saatlerinde çevik kuvvet ekipleri ile gelen yıkım ekipleri kadınlı erkekli mahallelinin oluşturduğu barikat ile karşılaştı. Yaklaşık 3 saat süren görüşmeler ve tartışmalar sonunda yıkım kararı ertelendi. Yapılan görüşmeler sırasında, vatandaşlar yol üzerinde ve kepçe önünde ateş yaktı. Başkanın gelmesini talep etti. Bir süre kendi aralarında görüşen emniyet ve belediye yetkilileri yıkım kararını erteleyerek bölgeden uzaklaştı. Gurup ise olaysız bir şekilde dağıldı.

"OYUNUZU VERİN, BURALARI İMARA AÇACAĞIM"

Kemal Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıkıma karşı olan tepkisini dile getirdi. Demir, şunları söyledi: "Belediye o zamanı geliyor diyor ki, 'Ya kardeşim bana oyunuzu verin. Ben buraları imara açacağım.' Tabi oyu veriyoruz. Ondan sonra kimse bizi tanımıyor. Tanımayınca ben ne yapacağım? 15 kişi oturuyorum, 75 metre kare bir alanda. Ben ne yapabilirim? Yapabileceğim tek şey bu. Gidip aşağılardan yer almak istesem. Kaç lira? Bir ev yeri 150 bin lira. Sadece bir ev yeri. Ben 150 bin liraya aşağıdan nasıl alayım? Öyle bir imkanım yok. Evi yapıca, doğalgaz, elektrik su aboneliği veriyorlar. Bana güvenceyi veriyorsun. Ondan sonra evi yıkmaya geliyorsun. Bu nasıl bir şey? Hükumetten sadece istediğimiz şey, imara açsınlar. 15 bin liranın da peşinde değilim. Veririm 15 bin lirayı ruhsatımı yaptırırım. Burada yüzde 90'u ruhsatsız. Herkesin kendi tapulu yeri." Kemal Demir'in annesi Bedriye Demir de oğlunun arsayı parasıyla aldığını ve tapusu bulunduğunu söyledi. Demir, yıkıma bir anlam veremediğini belirterek, "Ancak neden yıkmaya geldiklerini bilemiyoruz. Her tarafı imara açılacak. İmara açmıyorlar milletin evini yıkmaya geliyorlar." diye tepkisini dile getirdi.