Gaziosmanpaşa'da gece saatlerinde içinde uzun namlulu silah olduğu ihbar edilen bir araç, polis ekiplerini alarma geçirdi. Ekipler ile şüpheli araç arasında kovalamaca yaşandı. Aracın durdurulmasıyla kıskıvrak yakalanan 2 kişi gözaltına alındı.

Olay, saat 02.00 sıralarında Yeşilpınar Mahallesi Karadeniz Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 46 NF 808 plakalı araçtaki şahısların silahlı saldırı gerçekleştirebileceği ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. Polis telsizlerinden aracın plakası anons edilerek ekiplerin araç üzerine duyarlı olması istendi. Yapılan anonslardan bir süre sonra saat 02.00 sıralarında aracın Eyüp’te görülmesi üzerine hareketli anlar yaşandı.

Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin dur ihtarına uymayan araçla polis ekipleri arasında bir süre kovalamaca yaşandı. Polisten kaçan araç, bir süre sonra Eyüp ve Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından Karadeniz Caddesi üzerinde durduruldu. Araç içerisinde bulunan biri bayan 2 kişi polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Araç sürücüsü T.K. ve yanında bulunan F.B. isimli kadın gerekli işlemlerin yapılması için polis merkezine götürüldü. Sürücü T.K.’nın üzerine bir tabanca bulundu. Polisten kaçarken olay yerine yakın bir bölgeye attığı belirlenen pompalı tüfek de polis ekipleri tarafından incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Polis ekipleri yakalanan araçta da bir süre inceleme yaptı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.