Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde mevsimlik tarım işçilerini taşıyan otobüsün karşı yönden gelen TIR ile çarpışması sonucu 4 kişinin öldüğü kazada yaralanan 50 işçiden 48'inin kimlikleri belirlendi. Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldıktan sonra ameliyata alınan 2 kişinin ise kimlikleri henüz belirlenemedi.

Gazipaşa- Anamur karayolunda mevsimlik işçileri taşıyan Veysel Çelik(29) yönetimindeki 06 PZ 9556 plakalı otobüs, Zeytinada köyü yakınlarında karşı yönden gelen Mesut Can idaresindeki 07 BLA 01 plakalı TIR ile çarpışmış, kazada 4 kişi hayatını kaybetmiş, 50 kişi de yaralanmıştı.

Kazada yaralandıktan sonra Gazipaşa Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan 36 kişinin isimleri şöyle: "Leyla Sungur, Salim Sungur, Leyla Kaçar, Selamet Oğuz, Cahide Oğuz, Abdulmetin Oğuz, İpek Altekin, Oznur Özel, Furkan Ekren, Habibe Alkan, Feyrusah Yıldız, Mehmet Çelik, Gülşen Özel, Mizgin Akdağ, Enes Oğuz, Hale Sancak, Saadet Oğuz, İsmail Ay, Cevat Doğan, Hanife Bağlanmış, Zeynep Altekin, Cemal Bağkimis, Ömer Ekren, Özkan Ekren, Evin Bağlamış, Mustafa Solmaz, Emine Akdağ, Muhammed Akdağ, Canan Ekren, İrem Oğuz, Çiçek Bağlamış, Fırat Kaçan, Rakyete Yılmaz, Cevat Doğan, Felek Das, Fidan Sungur."

Öte yandan Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve tedavileri süren 12 yaralının isimleri ise şöyle: "Zeynep Altekin, Suna Acar, Nazime Altan, Amile Açar, Fatma Denktaş, Hicran Acar, Büşra Çelik, Fatma Akdağ, Zeynep Güneş, Leyla Yıldız, Vahide Altekin ve Abdurrahim Acar."

Ameliyata alınan 2 işçinin ismi ise henüz belirlenemedi.

KAZADA ÖLENLER

Kazada otobüs sürücüsü Veysel Çelik ve muavin Kubilay Han Altınışık ile yolculardan Mahmut Denktaş olay yerinde, Kezban Alkan (25) ise ambulansla hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybetmişti.

Gazipaşa Devlet Hastanesi'nde tedavisi süren yaralılar, kazanın sabah saatlerinde uyudukları sırada olduğunu söyledi. Batman'dan Fethiye'ye çalışmaya gittiklerini söyleyen yaralı, bir anda ne olduğunu anlamadıklarını ifade etti. Diğer bir yaralı ise kazanın yolun kaygan olmasından meydana geldiğini söyledi.