Çankırı’da Bakanlar Kurulu kararı ile 1 gaziye Devlet Övünç Madalyası törenle verildi. 100. Yıl Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa; Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Garnizon Komutanı Albay Yusuf Bayazıt, Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Çankırı Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu, Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Yüksel Teke, Çerkeş Kaymakamı Cengiz Ünsal, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Çelik, daire müdürleri, askeri erkân, STK temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

9 Nisan 1999 tarihinde Irak’ın kuzeyinde katıldığı operasyonda yaralanarak 2013 yılında gazi ünvanına kavuşan ve Devlet Övünç Madalyası almaya hak kazanan Gazi J. Er Ercan Erdem törende yaptığı konuşmada, “Vatanın korunması uğrunda, bizlere verilen görevleri yaparken milli mücadele ruhunu asla unutmadık ve canımızı seve, seve feda etmeye hazırladık. Bu mücadeleden gazi olarak dönmek nasip oldu. Bugün burada, Devlet Övünç Madalyası'nı alacak olmanın sevincini ve gururunu yaşıyorum. Bizleri hiç yalnız bırakmadınız ve hep yanımızdasınız. Bizlere sağlanan her türlü hakların temin edilmesi, kalan yaşamımızın onurlu ve huzurlu geçmesi adına, bizlere her türlü desteği sağladığınız için sizlere çok minnettarım” ifadelerini kullandı.

Vali Vahdettin Özcan ise konuşmada, “Sizlerle böylesine anlamlı bir törende bir araya gelmekten büyük bir gurur ve şeref duyuyorum. Şanlı milletimizin varoluş iradesine halel getirecek hiçbir gücün olmadığını, olamayacağını tüm cihana haykıran malul gazimizin Devlet Övünç Madalyası’nı bugün takdim edeceğiz. Bu madalyaları takmak bizler için onurdur. Türk milleti olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak vatan ve millet uğruna şehit ve gazilik mertebesine ulaşmış kahraman evlatlarımızı asla unutmayacağız. Onlarla daima iftihar ediyoruz." şeklinde konuştu.

Devlet Övünç Madalyası verilmesi ile ilgili Bakanlar Kurulu karar metninin okunmasından sonra, J. Er Gazi Ercan Erdem’e övünç madalyası Vali Özcan tarafından takdim edildi.