Ankara’da Gazi Yılmaz Yiğit’e hakaret eden belediye şoförü Vahit Ç.’ye Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin herhangi bir ceza vermediği ortaya çıktı.

2007 yılında Şırnak’ta bölücü terör örgütü operasyonunda mayın patlaması sonucu bacak ve kolunu kaybeden ayrıca, sol gözünün görme yetisini de yüzde 90 oranında yitiren Gazi Yılmaz Yiğit, 26 Ekim 2014 günü Vahit Ç. isimli şoförle tartışmış, gazi, şoförün kendisine hakaret ettiği ileri sürmüştü.

'www.sehitgazihaber.com' internet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Gazi İbrahim Lale, gaziye hakaret eden şoföre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca herhangi bir ceza verilmediğini söyledi. Şahsı ve gaziler adına bu konuda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin cevaplaması istemiyle Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) 4 defa başvuruda bulunduğunu ifade eden Lale, talebine cevap verilmediğini belirtti. 5'inci başvurusuna ‘gazi ve şehit yakını gibi hassas durumları olan vatandaşlarımızla olan ilişkilerinde haklı dahi olsa daha dikkatli davranmaları konusunda tüm şoförler uyarılmıştır. Bu ve benzeri olayların tekrarında bir üst yaptırım uygulanacaktır.’ şeklinde cevap verildiğini vurgulayan Lale, bu yazından anlaşılacağı üzere hakaretçi şoföre ceza verilmediğinin anlaşıldığını kaydetti. Lale, “Vatanı, bayrağı için kolunu bacağını, gözünü veren gaziye yapılan bu hakaretler karşılıksız kalmıştır. Melih Gökçek’in en azından şoförün görev yerini değiştirmesini beklerdik. Bu konunun değerlendirmesini Türkiye kamuoyuna bırakıyoruz. Şehide, gazi ve ailelerine yapılan bu tür davranışlar kimsenin yanına kar kalmamalıdır.” diye konuştu.