Mersin'de 52 kişinin serbest bırakılıp 5 kişinin tutuklandığı, aralarında sivillerin de bulunduğu emniyet mensuplarına yönelik operasyonda hakkında gözaltı kararı bulunan eski Mersin İstihbarat Şube Müdürü ve Milli İttifak'tan Saadet Partisi milletvekili adayı Ali İhsan Kaya, devlet içinde uzantıları olan örgütlü bir yapının yaptığı iftiralar ve kumpaslar neticesi bu tür soruşturmaların olduğunu belirtti. Meslekten ihraç edilen komiser İlyas Avcı ise GDO'nun hesabının muhakkak verileceğini kaydetti.

Mersin'de yasa dışı dinleme iddialarına yönelik 52 kişinin serbest bırakılıp 5 kişinin tutuklandığı operasyonda haklarında gözaltı kararı bulunan ve ihraç edilen
eski İstihbarat Şube Müdürü Ali İhsan Kaya ile aynı şubede çalışırken yine ihraç edilen komiserler İlyas Avcı ve İlyas Işık, Mersin Adliyesi'ne gelerek teslim oldu. Ailelerinin adliye önünde karşıladığı emniyetçiler, çocuklarına sarılarak hasret giderdi. Eski İstihbarat Şube Müdürü Kaya teslim olmadan önce yaptığı açıklamada, geçen hafta itibariyle haklarında yakalama kararı çıkarıldığını belirtti.

'ALNIMIZ AÇIK YÜZÜMÜZ AK'

Kendisinin Saadet Partisi milletvekili adayı olduğunu ve seçim çalışmaları yürüttüğünü ifade eden Kaya, "Seçimin geçmesini bekledik. İşlerimizi hallettik ve daha önce de belirttiğimiz gibi teslim olmaya geldik. Hakkımızdaki iddiaları öğreneceğiz, gerekli cevapları vereceğiz. Bu konuda korkacak, çekinecek herhangi bir şeyimiz yok. Bir suçumuz, bir sıkıntımız olmadığını biliyoruz. Bundan da eminiz. Korkacak, çekinecek bir şeyimiz olsaydı zaten böyle kendi ayağımızla gelmezdik. Savcılığa çıkacağız, ifademizi vermek istediğimizi belirteceğiz. Alnımız açık, yüzümüz ak. Sorulacak sorulara verilecek cevabımız var. Göreceğiz, ne tür iddialar var diye." şeklinde konuştu.

'KORKACAK ÇEKİNECEK BİR ŞEYİMİZ YOK'

Devletin kurumlarında çöreklenmiş, çok farklı yerlerde ayakları, uzantıları olan örgütlü yapı ile karşı karşıya olduklarını vurgulayan Kaya, "Bu örgütün yaptığı iftiralar, kumpaslar neticesi bu tür soruşturmalar oluyor. Bizim de hakkımızda iddialar olduğu söylendi. Korkacak, çekinecek bir şeyimiz yok. Geldik, teslim olduk, ifadelerimizi vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Operasyonların Mersin'de gerçekleştirilen GDO oparasyonları ile ilgili olup olmadığı sorusuna Kaya şöyle cevap verdi: "Bunlara çok girmek istemiyorum. Daha önce basın açıklaması da yaptım. Çeşitli mecralarda defalarca söyledik. İlk başta çoğu kimse, sizlerin içinden de bazı arkadaşlar 'ne alakası var' diye yadırgadılar. Ama bugün geldiğimiz noktada artık her yere yansıyor. Herkes biliyor ki bu işin arkasında kimler var, neler var. Bu konuda çok şeyi söyledik. Tekrar etmek istemiyorum. Artık toplum bunu öğrendi, gördü. Ama bir şeyler bahane edilerek bizler cezalandırılmak isteniyoruz. Ama biz hukuka güveniyoruz. Verilemeyecek hiçbir hesabımız yok."

'GDO'NUN HESABINI VERECEKLER'

İlyas Avcı ise "GDO'nun hesabını verecekler, sarayın soytarıları varsa milletin fedaileri var." dedi.