Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü KOM şubesine bağlı ekipler Gebze, Darıce ve Çayırova ilçelerinde eğitim faaliyetlerine devam eden Fatih Okulları ile Fem Dersanesi şubelerine baskın yaptı. Kocaeli genelinde gün boyu 48, Gebze, Darıca ve Çayırova’da bulunan 10 farklı eğitim kuruma eş zamanlı baskın yapan ekipler, burada arama yapıp bilgisayarların imajlarını aldı.

Çok sayıda polisin katıldığı operasyonlara vatandaşlardan tepkiler geldi. Veliler Fatih Koleji’nin Darıca ve Çayırova kampüsleri önünde nöbet tutarak operasyonlara tepki gösterdi.
Yapılan aramaların ve baskınların kurumlara madalya olarak döneceğini belirten velilerinden İrfan Çetin, "Türkiye genelinde olduğu gibi bu kurumlarımızın hiçbirinde bir suç unsuru ile karşılaşamadılar. Bu yapılan baskınların sonucunda kurumlarımıza takdirname verilecek. Buna inanıyorum." dedi.

Bu müesseselerin insan yetiştirmek için kurulduğunu belirten Hacı Şeref Durmaz ise, "Bugün bu okulların maruz kaldığı sıkıntıların sebeplerini biz de merak ediyoruz. Bir gün gelecek bunu yapanlar pişman olacaklar ama iş işten geçmiş olacak. Biz de bu zulmü yapanları Allah'a havale ediyoruz. Birileri vatandaşın parasıyla kurulmuş olan bu kurumları bitirmek, bu insanları emeklerini boşa çıkarmak istiyorlar. Allah onlara bu fırsatı vermeyecek inşallah." duasında bulundu.

Yapılan baskının hiçbir nedeninin olmadığının altını çizen Muhsin Gültekin de, "Bu bir algı operasyonudur. Keşke bu okullar ateşe verildiği zaman gelselerdi. Tam da okulların açılacağı zaman yapılan bu baskın, çocuklar üzerinde kalıcı etki yapacak. Bunların amaçları da bu okulların kayıtlarının nasıl engelleneceğidir. Bunların bir hesabı varsa elbette Yaradanın da bir hesabı vardır. Allah bu kötülüğü yapanlardan hesap soracaktır inşallah." diye konuştu.

Eğitim kurumlarında yapılan aramalarda her hangi bir suç unsuru bulunamadan, bilgisayarların imajını alıp, tutanak tutulmasından sonra polisler eğitim kurumlarını terk etti.