Kocaeli'nin Gebze İlçe Adliyesi'nde görevli 3. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi 55 yaşındaki Yüksel Aktaş, İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı. Aktaş'ın sağlıklı ve sporcu biri olduğunu söyleyen yakınları, “Hakim bey yemeğini evinde yiyordu, dışarıda yemiyordu. Ne oldu? Suyuna mı katıldı, çayına mı, ne oldu? Zehirlenme olabilir.” dedi.

Hakim Yüksel Aktaş, iddiaya göre geçen gün evinde rahatsızlandı. Cankurtaranla ilk olarak Fatih Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, oradan Kocaeli Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Bekar olduğu ve Mutlukent'teki adliye lojmanlarında ikamet ettiği kaydedilen Aktaş'ın cenazesi, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından İzmir'e gönderildi ve Buca ilçesindeki DarülKur'ân Camisi'nden kaldırıldı.

Aktaş'ın, rahatsızlandığı gün kendisiyle telefonla görüştüğünü, nefes darlığı çektiğini söylediğini aktaran kardeşi Süleyman Nihat Aktaş, “Arkadaşlarını çağır, birisi seni hastaneye götürsün dedim. Saat beş gibi beni aradığında değerlerinin iyi çıkmadığını, hastaneye yatıracaklarını söyledi. Bu arada hastaneye yatıyor. Biz de doktoruna ulaşmaya çalıştık, ulaşamadık. Kendi aracımızla yola çıktık. Gece bize haber geldi, yoğun bakıma alındığını ve biz gittiğimizde cenazesiyle karşılaştık ağabeyimin.” diye konuştu. Herhangi bir rahatsızlığının bulunmadığını, spor yapan ve sağlığına dikkat eden biri olduğunu söyleyen Aktaş, “Tabii olayın henüz ne olduğunu biz de bilmiyoruz. Otopsi sonuçlarına göre çıkacak sonuçlar. Gıda zehirlenmesi deniyor ama ne kadar gıda zehirlenmesi olduğu da şu anda şüpheli. Artık adalete güveniyoruz. Bekleyeceğiz.” dedi.

'İHMAL VAR, ZEHİRLENMİŞ OLABİLİR'

Suç duyurusunda bulunacaklarını belirten ablası Sebahat Aktaş ise, “Herkeste bir soru işareti, bir şüphe var. Çok sağlıklıydı, spor yapıyordu. Hakim bey yemeğini evinde yiyordu, dışarıda yemiyordu. Ne oldu? Suyuna mı katıldı, çayına mı, ne oldu? Zehirlenme olabilir. Hiçbir şeyi yoktu. Rahatsızlandı diye hastaneye kaldırıyorlar. Orada hiçbir şey yapılmamış, tamamen ihmalkarlık. Anlayan bir hastaneye sevk edilseydi.” dedi.

Büyük ablası Nezahat Aktaş Doğan da kardeşinin ölümünde ihmal olduğunu savundu. Doğan, “İnsan ömrü bu kadar basit değil. Nöbetçi doktoru arıyorum, cevap vermiyor. Ne olduğunu bilmiyoruz. Buradan ben cevap istiyorum. Eğer hastaysa bakın diyor, çok acilse basın düğmeye demişler. Şu an bir şey diyemiyoruz, sonuç çıktıktan sonra her şey belli olacak.” şeklinde konuştu.

Hakim Yüksel Aktaş, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra Kaynaklar Gökdere Mezarlığı'nda defnedildi. Çevresi tarafından sevilen ve işine bağlı biri olduğu belirtilen Aktaş'ın, hem çalışıp hem de eğitimine devam ettiği öğrenildi. Şırnak, Kayseri, Denizli ve İzmir'in ardından Gebze'de görev yapan Hakim Aktaş'ın, 15 ay önce de babası Hüseyin Aktaş'ı kaybettiği belirtildi.