İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Dudullu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi arasında gerginliğe neden olan Atatürk anıtı, gece ani bir kararla yerine dikildi. Zabıta ekiplerinin anıtı kaldırma ihtimaline karşı önlem alındı. İş makineleriyle çevrilen anıtın başına güvenlik personeli dikilerek koruma çemberi oluşturuldu.

Yaklaşık 5 ay önce Dudullu Organize Sanayi Bölgesi yönetimi tarafından sorumluluk alanına dikilen Atatürk anıtı, fırtına nedeniyle zarar görmüş tamir için yerinden sökülmüştü. Tamir işlemleri bittikten sonra yerine konulmak için getirilen anıt, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri tarafından engellenmişti. Zabıta ekipleri, anıtın konulduğu yerin ana arter olması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında olduğunu iddia etmiş ve kaldırmaya çalışmıştı. Yargıtay 4. Dairesi’nin kararını gösteren OSB yönetimi de bölgenin kendilerine ait olduğunu öne sürmüştü. Taraflar arasında gerginliğe neden olan olaya polis müdahale ederek tarafları uzlaştırmıştı.

Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin olay yerini terk etmesinden sonra harekete geçen Organize Sanayi Bölgesi yönetimi, Atatürk anıtının yerine dikilmesi talimatını verdi. 40 demir borudan oluşan anıt, gece saat 23.00’te tamamlandı. Zabıta ekiplerinin anıtı kaldırma ihtimaline karşı çevresinde önlemler alındı. OSB’ye ait iş makineleriyle anıtın çevresinde bariyer oluşturuldu. Gözlemci olarak da güvenlik ekipleri bırakıldı.