Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde gece saatlerinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce 7 aracın camları kırıldı. Araç sahipleri sabah saatlerinde aldıkları haberle şok olurken, olay yeri inceleme ekipleri araçlar üzerinde inceleme yaptı. Bir çok aracın üzerinde kan olduğu tespit edilirken, bir midibüsün içinde camı kırmak için kullanılan parke taşı bulundu. Araçlardaki maddi hasarın yaklaşık 25 bin lira civarında olduğu öğrenildi.

Olay Ereğli'ye bağlı Çetin Apatay bulvarı üzerinde meydana geldi. Gece saatlerinde araçlarını yol kenarına park eden midibüs, TIR ve otomobil sahipleri sabah gelen 'araçlarınızın camları kırılmış' telefonu ile şok yaşadı. Vakit geçirmeden araçlarının başına gelen araç sahipleri durumu polise bildirdi. Karakol ve olay yeri inceleme ekiplerinin geldiği olay yerinde araçlar üzerinde inceleme yapıldı. Araçların camı kırılırken, bir midibüsün içine giren kişi ya da kişiler aracın içerisinde de tahribatta bulunmuş. Bir başka midibüsün içinde yapılan incelemede ise camı kıran parke taşı bulundu. Camları kırılan midibüs sahipleri Muhammet Topaloğlu ve Servet Kaya, araçları servis sonrasında park ettiklerini ve sabah gelen telefonla olayı öğrendiklerini kaydetti.

MİDİBÜS, OTOMOBİL'DEN SONRA TIR'LARIN DA CAMLARI KIRILMIŞ

Midibüsleri inceleyen olay yeri inceleme ekipleri, daha sonra yaklaşık 500 metre ileride camları kırılan TIR'ları incelemeye aldı. Ön camları kırılan TIR'ların yan camlarına da taş atıldığı belirlenirken, 3 TIR'ın da üzerinde kan izlerine rastlandı. TIR sürücü Uğur Tuzluoğlu "Sabah kepçeci arkadaş haber verdi. Araçlarda numaralar var. Bütün TIR sürücülerini aramış. Ben de haber alır almaz geldim." dedi.

Araçlar üzerinde incelemenin yapılmasının ardından araç sahipleri camlarını taktırmak için sanayinin yolunu tuttu. Polis ise olayı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin yakalanması için tahkikat başlattı. Diğer yandan araçlarda meydana gelen maddi hasarın yaklaşın 25 bin lira civarında olduğu öğrenildi.