Türkiye’de geçen ağustos ayında maden işkolunda meydana gelen kazalarda dokuz madenci hayatını kaybetti, sekizi ise ağır yaralandı. Türkiye Devrimci Maden Arama ve İşletmeleri Sendikası (Dev Maden-Sen)’ndan yapılan açıklamada, maden işkolunda ağustos bilançosunun yine ağır olduğu belirtildi. Terör ve mülteciler sebebiyle bunların basında ve kamuoyunda görünmez hale geldiği ifade edildi.

Türkiye’nin, silahların gölgesinde 1 Kasım genel seçimine gittiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: “Bu koşullarda ekonomik istikrardan söz etmek de mümkün değildir. İşçiler, emekçilerin savaşa değil, barışa ihtiyacı vardır. Savaş ortamında kamuoyunun gözünden kaçan iş cinayetleri artarak sürmektedir. Geçtiğimiz ağustos ayında, iş cinayeti nedeniyle ülke genelinde yaşamını yitiren en az 158 işçiden dokuzu maden işçisidir. Sendikamıza gelen bilgiler ve basında çıkan iş cinayetleri haberlerine dayanarak hazırladığımız Ağustos 2015 raporuna göre madencilik işkolunda, 11 işyerinde meydana gelen göçük, elektrik akımına kapılma, gaz zehirlenmesi ve yangın nedeniyle en az dokuz maden işçisi yaşamını yitirdi, sekiz işçi de ağır yaralı olarak hastanelere kaldırıldı. Taşeron sisteminin yanısıra işçi sağlığı ve iş güvenliği standartlarının uygulanmadığı, kapatılan ocakların kaçak üretime terkedildiği, özelleştirilenlerinse denetlenmeden işletildiği koşullarda, maden kazaları da can almaya devam edecektir."

Açıklamada, söz konusu maden kazalrında hayatını kaybeden işçilerin Aytaç Çapri (32), Sezai Aslanbaş (29), Hasan Alkan, Mustafa Evren (45), Ahmet Karadeniz (30), Mustafa Özünlü (39), Erol Gün (38), Ahmet Şen (34) ve ismi henüz belirlenemeyen bir kişi olduğu kaydedildi.