Gediz Üniversitesi öğrencilerinin yaratıcı fikirleri, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle hayata geçirilecek. Hazırladıkları 8 proje kabul edilen gençler, şirket kurup örneği olmayan sanayi ürünleri üretecek.

Gediz Üniversitesi öğrencileri, hazırladıkları projelerle başarıya imza attı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın gençleri yenilikçi düşünceye ve girişimciliğe teşvik etmek amaçlı Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı’na 6 projeleri birden kabul edildi. 2014’tekilerle birlikte sayı 8’e yükseldi. Ülke genelinde az sayıda projeye verilen bu destekten almaya hak kazanan Gedizli gençler, danışman hocalarıyla beraber şirket kuracak. Ardından da örneği olmayan sanayi ürünlerinin üretimine başlanacak. Kimi hibrit multikopter, kimi rüzgar sensörü, kimi kablosuz biyometrik sistemler imal edecek. İçlerinden bazıları koku sızdırmayan davlumbaz üretirken, bazıları da ısı kazanlarına ve bisiklet sanayisine yeni teknolojiler kazandıracak. Her biri daha öğrenci sıralarındayken girişimciliğe adım atıp hem istihdam hem ülke ekonomisine katma değer sağlayacak hem de yeni teknolojiler kazandıracak.

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, yaratıcı fikirlerini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle yaşama geçirecek Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri ile hocalarını kutladı. Prof. Dr. Çevik, Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı’na bu yıl 6 projelerinin kabul almasının gurur verici bir sonuç olduğunu dile getirdi, şunları söyledi: “Bilim üreten ve ürettiği bilimi projelerle insanlığın yararına sunan bir üniversite olma hedefimizin böyle somut örneklerini her geçen yıl daha çok görüyoruz. Öğrencilerimizin mezun olmadan teknoloji üretmeye başlayıp istihdam ve katma değer sağlaması yarınlar için umut verici. Onlarla ve onları yetiştiren hocalarıyla ne kadar gurur duysak az. Bugün elde ettikleri bu başarı, gelecekte neler yapabileceklerinin de habercisi.”

Dünya çapında projelere imza atmayı da hedeflediklerini söyleyen Prof. Dr. Çevik, “Bu amaçla bir yandan fiziki altyapımızı güçlendirip yeni laboratuvarlar kuruyoruz. Diğer yandan da akademik ve idari kadromuzu zenginleştiriyoruz, sanayiyle işbirliğimizi de geliştiriyoruz. Araştırmaya, teknoloji üretmeye dönük bu çabalarımız artarak devam edecek. Kazanan ülkemiz ve insanlık olacak” dedi.