Gediz Üniversitesi’nde üç gün üst üste mezuniyet coşkusu yaşandı. Lisans eğitimlerini başarıyla tamamlayan 790 ve önlisans programlarını bitiren 562 genç diploma aldı, kep fırlattı. Cem Ceminay ve Okan Karacan’ın sunduğu mezuniyet törenlerinde, aralarında çok sayıda yabancının da yer aldığı bin 352 mezunun mutluluğuna aileleri de ortak oldu.

Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk mezunları kutladı, hepsinin yaşam maratonunda önemli başarılara imza atacağına yürekten inandıklarını söyledi. Kavuk, Gediz Üniversitesi’nin 87 ülkeden gençlerin eğitim gördüğü marka bir üniversite haline geldiğini belirterek, “Eğitim kalitemiz, gerçekleştirdiğimiz bilimsel projelerimiz ve sürekli iyileştirdiğimiz fiziki imkanlarımızla dünya üniversitesi olma yolunda büyük aşama katettik. Tüm bunları yedi yıl gibi kısa bir süreye sığdırdık. Dünyanın dört bir yanından öğrencilerin eğitim gördüğü, kültürlerin buluşup kaynaştığı, bilimsel faaliyetler denince akla ilk gelen yerler arasına giren bu üniversite, aynı zamanda İzmirimiz'in de marka değerini yükselten önemli bir çekim merkezi. Bunun gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. İzmirli çok sayıda eğitim gönüllüsünün ortak eseri olan Gediz Üniversitesi, mezunlarından aldığı güçle marka değerini daha da yükseltecek.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik de bu sene Türkiye dahil 28 ülkeye mezun verdiklerine dikkat çekti. Üülke ve mezun sayısının her yıl artacağını ifade ederek şöyle konuştu: “Her birini ülkelerine gönüllü elçilerimiz olarak uğurluyoruz. İzmir’den tüm dünyaya uzanan kardeşlik ve dostluk köprüleri kuruyoruz. Üniversitemiz, dünyanın dört bir yanındaki mezunları sayesinde çok daha iyi yerlere gelecek. Bir diğer gurur kaynağımız da öğrencilerimizin elde ettiği başarılar. İş dünyasıyla birlikte verdiğimiz eğitimin ne kadar yerinde olduğunu, istihdam edilen mezunlarımızla görüyoruz. Dünyanın her yerinde çalışabilecek bilgi birikimine ve özgüvene sahipler. Hepsinin yolu açık olsun.”