Gediz Üniversitesi, sanayiyle işbirliğinde çıtayı yukarıya taşıdı. Üniversitenin bir yerleşkesi de İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde (İAOSB) kuruldu. 572 firmanın üretim yaptığı, Türkiye’nin önde gelen sanayi merkezlerinden İAOSB’de Proje Geliştirme ve Teknoloji Transfer Ofisi, Üniversite Sanayi İşbirliği Ofisi, Gediz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GESEM) şubesi, Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı ve derslikler oluşturuldu. Proje Geliştirme ve Teknoloji Transfer Ofisi, bilim dünyasıyla sanayi arasında teknoloji köprüsü kuracak. Üniversite Sanayi İşbirliği Ofisi’nin de desteğiyle yeni teknolojiler üzerinde ortak çalışmalar yapılacak, ar-ge faaliyetleri yürütülecek. Sanayicilerle çalışanları için de GESEM aracılığıyla finanstan pazarlamaya çeşitli eğitim programları düzenlenecek. İhtiyaç duyulan alanlarda teknik elemanlar da burada eğitilecek. İzmir Kalkınma Ajansı’nın katkısıyla hazırlanan Gediz Üniversitesi Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı’nda ise hem bu alanda araştırmalar yürütülecek hem rüzgar enerji santrallerinde eksikliği çekilen elemanlar, teknik lise mezunları arasından yetiştirilecek. Bu kapsamda ilk olarak, pilot bölge seçilen Kınık Teknik Lisesi ve Mesleki Teknik Eğitim Merkezi öğrencileri eğitime alınacak.

Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk ve Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, şubat sonunda hizmete girecek Gediz Üniversitesi İAOSB Yerleşkesi’ni inceledi. Kavuk, Gediz’in kurucuları arasında Ahmet Küçükbay, Ramazan Davulcuoğlu, Bülent Talay gibi tanınmış sanayicilerle iş dünyasından birçok ismin de bulunduğunu hatırlattı. Kavuk, “Bu üniversite, iş dünyasının içinden doğdu. Bu yüzden sanayiyle işbirliğine büyük önem veriyoruz. Türkiye’nin kalkınmasında bu işbirliğinin itici güç olacağına inanıyoruz, bunun için gayret ediyoruz. Bu uğurda desteğini esirgemeyip bize kapılarını açan Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş başta olmak üzere İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin tüm yöneticilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Rektör Çevik de Gediz Üniversitesi’nin sanayiyle artık daha iç içe olacağına işaret etti. Prof. Dr. Çevik, “İş dünyasıyla ortak eğitim modeli uygulayan bir üniversiteyiz. Sektörlerin talep ettiği alanlarda bölümler açıp öğretimi de yine birlikte veriyoruz. Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yerleşkemizle üniversite, sanayi ve iş dünyası işbirliğini daha ileriye taşıyacağız, birlikte neler yapabileceğimizi göstereceğiz. Güçlerin birleştirilmesiyle doğacak sinerji, İzmirimiz'e ve ülkemize kazandıracak.” diye konuştu.